Projektledare Exploatering och Lantmäteri i Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder med projektledning och rådgivning i olika samhällsbyggnadsprojekt? Är du intresserad av exploateringsfrågor, markförhandling, fastighetsbildning och markförvärv? Swecos projektledarkonsulter söker nu dig som vill vara en del av vår exploaterings- och lantmäteriverksamhet i Stockholm!

Varför jobba hos oss?

I vår grupp Exploatering & Lantmäteri får du möjligheten att arbeta tillsammans med 11 specialister, projektledare och lantmätare i olika samhällsbyggnadsprojekt, med uppdrag åt bl.a. kommuner, SL, Trafikverket och privata fastighetsutvecklare. Våra uppdrag innebär ofta att vi arbetar med projektledning och exploateringsrådgivning i detaljplanefasen, markförhandling och markåtkomst för ny infrastruktur, förhandling och upprättande av fastighetsrättsliga avtal, rådgivning i samband med fastighetsbildning och stöd i fastighetsutvecklingsfrågor. Vi är en blandning av seniora och juniora medarbetare i gruppen med olika bakgrund och intressen, vilket bidrar till en trygg och dynamisk kultur. Genom vårt nationella nätverk har vi även ett nära samarbete med de ca 50 medarbetare på Sweco som jobbar inom vårt specialistområde på andra orter i Sverige. På Sweco finns även möjligheten att tillsammans med Sweco-kollegor med annan inriktning och kompetens jobba med några av Sveriges största infrastrukturprojekt. 

Din framtida roll

Som medarbetare på Sweco har du möjlighet att arbeta i många olika slags roller i exploaterings- och lantmäteriuppdrag åt både offentliga och privata kunder. I din roll förväntas du skapa och förvalta relationer med både befintliga och nya kunder och bidra med din expertis i våra kunders projekt. Utifrån erfarenhet och intresse kan din roll i projekten variera från mindre avgränsade rådgivningsinsatser till att projektleda stora stadsbyggnadsprojekt. De huvudsakliga arbets­uppgifter som du som medarbetare i gruppen Exploatering och Lantmäteri kommer att ha möjlighet att jobba med är:

  • Projektledning av exploateringsprojekt i detaljplanefasen
  • Förhandling och framtagande av fastighetsrättsliga avtal, så som marköverlåtelse- och exploateringsavtal
  • Markförhandling och markåtkomst i infrastrukturprojekt
  • Rådgivning i fastighetsbildningsuppdrag
  • Markförvaltning och framtagande av arrende- och nyttjanderättsavtal
  • Rådgivning åt privata kunder i markanvisnings- och detaljplaneskede

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Swecos huvudkontor i Stockholm, och kan tillträdas omgående eller utifrån överenskommelse.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har erfarenhet som mark- och exploateringsingenjör, lantmätare, markförhandlare eller fastighetsutvecklare och som nu vill utvecklas vidare i yrkeskarriären. Du har civilingenjörsutbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller motsvarande.

Vem är du?

Som person är du:

  • Engagerad i ditt arbete med ett genuint intresse för samhällsbyggnadsfrågor
  • Strukturerad med förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete
  • Kommunikativ och samarbetsvillig
  • Affärsinriktad och har lätt för att etablera kundkontakter

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att naturligt kunna engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar, att vilja göra affärer och vara bekväm med att möta nya människor. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen