Projekt- och byggledare infraprojekt i Norr i Luleå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

För dig som är en erfaren och hängiven bygg- och projektledare erbjuder vi på Sweco kanske Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar. Uppdragen inom infrastruktur omfattar allt ifrån stora komplexa nybyggnationer till mindre ombyggnadsprojekt samt drift- och underhållsuppdrag inom väg, VA, broprojekt, industri och energi. Swecos projektledarverksamhet för Infraprojekt i Norr arbetar ofta på beställarsidan med Projektledning, Projekteringsledning eller Byggledning samt Besiktningar av olika slag.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco i Norrbotten finns det flera olika stationeringsorter att välja på. Arbetsgruppen för infraprojekt i Norrbotten finns representerade i Luleå och Boden samt även i Arvidsjaur. Nu söker vi resurser till i första hand Luleåkontoret, men andra lokaliseringar kan vara möjliga.

Gruppen som du kommer att tillhöra kännetecknas av nyfikenhet, engagemang, professionalism samt prestigelöshet. I rollen som projektledare har du en ständigt föränderlig tillvaro men där du alltid kan vända dig till gruppen för stöd och tillhörighet.

Din framtida roll
Som Bygg- och Projektledare arbetar du i en ledande och samordnande roll. Du kommer att projekt- och byggleda viktiga infrastruktur- och underhållsprojekt för Swecos kunder i Norrbotten, vilket kan vara allt från vägar, gator, VA, vindkraft, broar, hamnar, biltestanläggningar, gruvor, industri- och energianläggningar m.m. – kryddat med spännande utvecklingsprojekt. Projektledarrollen innefattar allt från projekteringsledning, upphandling av entreprenader, byggherrekalkyler, prognosarbete, investeringsbedömningar samt riskhantering till tidsplanering. Du kommer att leda och samordna projekten med ansvar för kvalitet, budget, tidsramar, uppföljning och kundkontakter. Byggledarrollen innebär att du är beställarens representant vid framtagande av affärsdokument inför upphandling av entreprenader samt vara beställarens representant vid problemlösningar och kvalitetssäkring av byggprojektet. Du hjälper även till vid kostnadsregleringar och tolkningar av entreprenadjuridiska spörsmål m.m.

Dina erfarenheter
Vi ser gärna att du är en civil- eller högskoleingenjör med några års arbetslivserfarenhet. Kandidater med gymnasial bakgrund, kompletterad med en gedigen branscherfarenhet är också kvalificerade. En gedigen erfarenhet inom bygg- och projektledning eller motsvarande förvärvade kunskaper från entreprenadskedet är meriterande. Du har god datakunskap och är kommunikativ med goda kunskaper i såväl engelska som svenska.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och ansvarstagande. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. Du är även strukturerad och ser snabbt helheten i projekt, vilket innebär att du är duktig på att organisera, prioritera och delegera rätt i ditt team. Med stort kundfokus, hållbart ledarskap och säljande engagemang visar du tryggt vägen till målet genom tydlig kommunikation på alla nivåer. Vi ser gärna att det finns ett långsiktigt samarbete framför oss där vi utvecklas tillsammans med våra kunder. Vi på Sweco vill leverera kundvärde och göra skillnad.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2022-11-25. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Luleå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen