Konsult inom klimatrådgivning till Sweco i Umeå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

 

Samhället står inför en transformation och dag är det affärskritiskt att känna till sitt företags påverkan på klimatet och hållbarhet, samt vilka risker och möjligheter det medför i hela värdekedjan. Drivs du av att arbeta för en framtida mänsklig välfärd genom att ambitiös klimatstrategi? Då är du välkommen till Sweco!

Vi söker nya medarbetare i Umeå och Luleå inom klimatrådgivning och klimatberäkningar.

Varför jobba hos oss?

I våra uppdrag hjälper vi kunder med att starta eller komma vidare i sitt klimatarbete genom att kartlägga, och beräkna sin klimatpåverkan och att redovisa den i klimatbokslut. Men det räcker förstås inte med att redovisa, så vi bistår även med att ta fram klimatmål och klimathandlingsplaner som uppfyller kriterierna i Science Based Targets och med scenarioanalys säkerställa att aktiviteter och åtgärder leder till att målen uppfylls. Vi hjälper också företag att utveckla mer hållbara tjänster eller produkter och att bli mer lönsamma genom minskad klimatpåverkan.

På Sweco har du stor frihet under ansvar och du kommer att arbeta tillsammans med kollegor inom Arkitektur, Byggkonstruktion, Samhällsanalys, Projektledning, VVS, El, Mark, IT, Infrastruktur, m.fl. Du kommer att ingå i ett team av kompetenta kollegor med lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor och som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär.

Vi söker både mer erfarna klimatrådgivare och dig med mindre erfarenhet men som vill arbeta med klimatstrategier och utvecklas som rådgivande hållbarhetskonsult.

Din framtida roll

Som klimatrådgivare kommer du exempelvis att jobba med:

 • Klimatberäkningar enligt GHG-protokollet
 • Klimatkartläggningar med miljöspendanalys
 • Klimatmål enligt Science Based Target
 • Klimathandlingsplaner, åtgärder och effektberäkningar
 • Klimatkompensation
 • Hållbar affärsutveckling
 • Cirkulär ekonomi
 • LCA

 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • Har en högskole- eller universitetsexamen inom naturvetenskap, teknik eller samhällsvetenskap
 • Det är meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet inom energi, hållbarhet och klimatfrågor,
 • Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av miljöspendanalys, GHG-protokollet, ScBTi, ESG-analyser, LCA eller redovisningar enligt CDP, TCFD, GRIetc

Vem är du?

Det viktigaste är inte vad du har gjort utan vem du är. Vi tänker oss att du verkligen brinner för klimatfrågan och vill se din egen kompetens omsättas i praktiken. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta på ett prestigelöst sätt, då arbetet sker i multi-disciplinära team och hos kunder inom varierande områden.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Umeå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen