Konsult inom miljöcertifiering till Sweco i Umeå

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta med miljöcertifieringar för att skapa mer hållbara byggnader? Drivs du av att tillsammans med andra förflytta byggbranschen i en hållbar riktning? Då är du välkommen till Sweco!

Vi söker nya medarbetare inom miljöcertifiering av byggnader i Umeå och Luleå för att ytterligare stärka våra erbjudanden till våra kunder.

Varför jobba hos oss?

Hos oss får du möjlighet att vara med och forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du kommer att ingå i ett team av kompetenta kollegor med lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor och som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär.

I våra uppdrag arbetar vi med de olika miljöcertifieringssystemen, både för nybyggnad, ombyggnad och mot befintliga byggnader. Vi arbetar med alla de vanligaste miljöcertifieringssystemen i Sverige, Miljöbyggnad, BREAM, LEED, Svanen, Citylab, WELL, NOllCO2, BREEAM IN-use, Miljöbyggnad iDrift. Som miljöcertifierare på Sweco har du stor frihet under ansvar och du kommer att arbeta tillsammans med kollegor inom Arkitektur, Byggkonstruktion, Samhällsanalys, Projektledning, VVS, El, Mark, IT, Infrastruktur, m.fl.

Vi söker både mer erfarna miljösamordnare som t.ex. är certifierade miljöbyggsamordnare eller BREEAM AP eller Assessor, men även dig som är ny i branschen och som vill arbeta med miljöcertifiering och utvecklas som rådgivande hållbarhetskonsult.

Din framtida roll

Som miljöcertifierare av byggnader kommer du exempelvis att:

  • Miljöcertifiera nya och befintliga byggnader och stadsdelar enligt de system du väljer att specialisera dig på.
  • Agera som miljösamordnare även i projekt som inte skall certifieras.
  • Vara rådgivare till kunden i tidiga skeden, till exempel kring vilket certifieringssystem som ska väljas.
  • Arbeta tillsammans med arkitekter och projektörer för att göra byggprojekt hållbarare.
  • Utveckla kundrelationer och bidra till nya affärer.
  • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål.

 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • Vill arbeta med miljöcertifiering av byggnader
  • Har en högskole- eller universitetsexamen inom naturvetenskap, teknik eller samhällsvetenskap
  • Det är meriterande med tidigare arbetslivserfarenhet inom energi, miljö, klimat, fastigheter eller samhällsplanering.
  • Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av olika miljöcertifieringssystem för byggnader.

Vem är du?

Det viktigaste är inte vad du har gjort utan vem du är. Vi tänker oss att du verkligen brinner för en hållbar byggbransch och vill se din egen kompetens omsättas i praktiken. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta på ett prestigelöst sätt, då arbetet sker i multi-disciplinära team och hos kunder inom varierande områden.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Umeå
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen