Inaktiv platsannons

Lösningsarkitekt inom Analytics i Göteborg

Om tjänsten

Har du ett öppet affärssinne och trivs med att ha kunddialoger? Brinner du för att tillsammans skapa värde i organisationer genom förädling av data som bidrar till nya perspektiv och insikter? Kan du inte slita dig från områden och lösningar för Advanced Analytics, Datalager, Machine Learning, Business intelligence eller AI?    

Då är detta tjänsten för dig! Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

"Det bästa är så klart arbetskamraterna jag får jobba med. Både gamla bekanta och nya ansikten. Goa, hjälpsamma och kunniga kollegor. En annan fördel på Atea är tillgången till kompetens inom alla it-områden. Det gör att vi får roliga projekt som sällan blir aktuella i bolag som enbart jobbar med Analytics." – Anders, Senior Analyticskonsult på Atea 

Din roll i laget

I rollen som Lösningsarkitekt på Atea får du genom laganda, personligt ansvar och ett brinnande engagemang möjlighet utveckla, etablera och leverera Ateas erbjudande inom Analytics.  

Du kommer att få ett stort spelrum att sätta din prägel på leverans och erbjudande tillsammans med ett team av duktiga konsulter. Syftet med befattningen är att vara rådgivare för kundens beslutsfattare och föreslå rätt tekniska lösningar för kundens verksamhet.  

 

Dina arbetsuppgifter

-  Utifrån hög komplexitet föreslå och motivera för varför en specifik lösning passar kunden bäst  

-  Rådgivning och säljstöd kopplat till samtliga delar inom Analytics (datalager, BI, IoT och AI/ML) 

-  Ledande konsult för design och implementation av Analytics-lösningar  

-  Delta i offertarbete och medverka i kundens vägval avseende it

 

Vad söker vi hos dig

För att lyckas i tjänsten som Lösningsarkitekt inom Analytics bör du ha följande kunskaper: 

-  Bred teknisk erfarenhet och kunskap kring på vilket sätt t.ex. följande tekniker kan användas för att stödja området: Azure Synapse, Azure Data Factory, SSIS, SSAS, SQL Server, Power Platform Dataflows 

-  Praktisk erfarenhet av att ha implementerat och arbetat med datalake-lösningar likväl som traditionella datalager och/eller lösningar med krav på snabb/realtids dataåtkomst i Azure 

-  Förmåga att hjälpa till med att driva affärer och upphandlingar  

-  Erfarenhet rörande säkerhet och access kopplat till datalager och datalake 

-  Erfarenhet av lösningar för rapport och analys med PowerBI 

Du har ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven i ditt arbete och ser alltid till kundens bästa, där återkoppling och dokumentation i alla riktningar är en självklarhet. Du har en positiv inställning till förändring och du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

 

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

Lösningsarkitekten är en frontfigur för det egna teknikområdet och ses som en förebild inom företaget.  

 

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Franzén, via Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

 

#LI-HYBRID

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis