Underhållschef i Tranås

F... Bosch Thermoteknik AB utvecklar, tillverkar och säljer ett komplett sortiment av värmepumpar för hela den europeiska marknaden. Vårt huvudsakliga fokus ligger i utvecklingen av energieffektiva produkter med särskilt...

Om tjänsten

Företagsbeskrivning

Bosch Thermoteknik AB utvecklar, tillverkar och säljer ett komplett sortiment av värmepumpar för hela den europeiska marknaden. Vårt huvudsakliga fokus ligger i utvecklingen av energieffektiva produkter med särskilt fokus på förnybar energi. Vi är cirka 780 anställda i Tranås och säljer för drygt 2 miljarder per år. Våra mest kända varumärken är Bosch och IVT. I koncernen är vi cirka 400 000 medarbetare som arbetar med hållbar förenkling av vardagen där stort fokus ligger på miljö, innovation och utveckling.

I Tranås finns en stor produktionsenhet och även ett kompetens- och utvecklingscenter. Våra olika värmepumpar hämtar energi från olika källor - berget, vattnet eller luften. Vi arbetar för att ständigt ligga i framkant och bidrar till hållbar energi och en bättre miljö med målet att skapa en förenklad vardag för våra kunder. Kort sagt, vi skapar teknologi som är ”Invented for life”.

Jobbeskrivning

Som Underhållschef på Bosch Thermoteknik har du det övergripande ansvaret för underhållsavdelningen inom produktionen. Som Underhållschef på Bosch Thermoteknik:

 • Är du en god förebild som leder och inspirerar på ett sätt som är inkluderande och som skapar goda förutsättningar för våra medarbetare att uppnå en god arbetsmiljö, hög effektivitet, produktivitet och kvalité.
 • Ansvarar du för att arbetet utförs i enlighet med företagets regler, policys och uppnår uppsatta mål.
 • Driver du utvecklingen av driftsäkerheten i vår produktion, enligt TPM (total productive maintenance) och RCM (Reability centered maintenance).
 • Reducerar du OEE-förluster i vår produktion enligt Kazan.
 • Ansvarar du för utvecklingen av underhållssystem och reservdelshantering.
 • Arbetar du tillsammans med produktionsteknik (TEF3 och TEF6) gällande investeringar av ny utrustning i avseende att förbättra driftsäkerhet och underhållskostnad (LCC).
 • Driver du framtida digitalisering av produktionsutrustningen ur ett underhållsperspektiv.
 • Planerar du för och genomför modifikationer och förändringar kopplat till exempelvis layoutförändringar, ändring av arbetsstationer och verktyg.
 • Leder och fördelar du arbetet inom ditt ansvarsområde och har ett tätt samarbete med flera avdelningar inom företaget.

Kravspecifikation

Du är en erfaren ledare som kan hantera olika typer av situationer, beslut och människor. Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot underhåll eller teknik. Som person är du ordningsam och social samt gillar utmaningar och problemlösning. Du är duktig på att leda och fördela arbetet och se vad som behöver prioriteras. Ett krav för tjänsten är att du har tidigare ledarskapserfarenheter för Underhållsverksamhet. En god kommunikationsförmåga krävs för tjänsten då en stor del av arbetet består av att ge och ta emot information. Du har en god datorvana, gillar tekniska lösningar och är van vid att arbeta i olika typer av system.
Då koncernspråket är engelska så bör du kunna uttrycka dig på engelska, både i tal och skrift. 

Ytterligare information

Din framtida arbetsplats erbjuder dig:

 • Trivsel och personlig utveckling
 • Ett attraktivt jobb
 • Olika sport- och hälsomöjligheter
 • Tjänstepension
 • Friskvård och massage

Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag: 2022-10-31.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Bosch Thermoteknik tillämpar slumpmässiga alkohol- och drogtester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Tranås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Tranås | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen