Uppdragsledare / biträdande uppdragsledare för multidisciplinära infrauppdrag – Stockholm / Öst

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du vara med och driva något av våra spännande projekteringsuppdrag inom Infrastruktur på Sweco? Missa då inte tillfället att komma till oss på Stora projekt på Sweco för att vara med och skapa framtidens väg och järnväg! På Sweco skapar vi morgondagens samhälle – tillsammans!

Vi söker nu uppdragsledare och biträdande uppdragsledare som vill bli nyckelpersoner i vår organisation och få en inflytelserik roll i framstående projekt som du driver tillsammans med resten av ditt uppdragsteam. 

Som uppdragsledare och biträdande uppdragsledare finns det möjlighet till placering på samtliga kontor inom regionen – ex. Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Norrköping, Jönköping och Stockholm.

Varför jobba hos oss?

I en tillvaro där mycket ser annorlunda ut är vårt arbete på Stora projekt konstant, med goda affärer och både anläggnings- och järnvägsprojekt som drivs på som vanligt. Vi ser ett stort rekryteringsbehov och erbjuder dig att komma till en trygg och väletablerad arbetsgivare med Nordens bredaste kunskapsbas inom väg, järnväg, spårväg och tunnelbana. I vår region projektleder våra erfarna uppdragsledare bl.a. Ny Tunnelbana, ombyggnation på Stockholm Central, Getingmidjan och Sveriges första höghastighetsbana Ostlänken.

Som uppdragsledare hos oss får du möjlighet att bygga hållbara och trygga transportmedel, göra goda affärer och leda kompetenta och entusiastiska medarbetare. Sweco erbjuder en arbetsplats med många kunniga medarbetare och kollegor inom en stor mängd teknikområden och vi är stolta över att ha så mycket kompetens samlat under ett och samma tak. Vi erbjuder också en flexibel och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till både teknisk och personlig utveckling.

Din framtida roll

Som biträdande uppdragsledare/uppdragsledare på Sweco får du inflytande i ditt projekt från anbudsfasen, genom hela projektet till avslut med ditt uppdragsteam. Du ansvarar för, driver och utvecklar uppdraget i nära samarbete med såväl uppdragsorganisation som kund under uppdragets gång. Till din hjälp har du deluppdragsledare, teknikansvariga och många fler uppdragsresurser. Du kommer att arbeta i stora multidisciplinära infrastrukturprojekt med konsulter involverade från olika teknikslag.

Ledarskapet

”Varför ska du jobba med mig? Jag har fokus på välmående och utveckling hos individen. Jag tror att vi gör det bäst genom att erbjuda medarbetare en trivsam arbetsplats i intressanta och utmanande uppdrag där du kan nå dina mål och utvecklas och att vi har roligt under tiden. Jag värderar en professionell men samtidigt en prestigelös och ödmjuk inställning där samarbete och stöd mellan kollegor är naturligt”. – Agneta Innergård, Gruppchef Stora Projekt

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har ca 3-5 års erfarenhet av att arbeta med projekt inom infrastruktur. Kanske har du arbetat som uppdrags-/projektingenjör och vill gå vidare mot att leda uppdrag i en biträdande roll? Eller har du kanske erfarenhet av projektledarrollen i mindre uppdrag och vill gå vidare mot att leda större multidisciplinerade uppdrag?

Det är meriterande om du har erfarenhet i enlighet med de kompetenskrav som Trafikverket och SLL ställer i sina upphandlingar för väg- och järnvägsprojekt. Det innebär att din profil är extra intressant om du har erfarenhet från arbete med projekteringsuppdrag inom väg- och järnvägsskedena, ex. väg- och järnvägsplan, systemhandling, bygghandling och/eller förfrågningsunderlag.
Oavsett vilken roll du är intresserad av så ställs krav på tidigare ledarskapserfarenhet. Det är meriterande om erfarenheten kommer från vårt berörda arbetsområde men det är inget krav.

Vem är du?

Det är viktigt att du är lyhörd, lösningsorienterad och flexibel samtidigt som du har förmåga att vägleda och prioritera när det behövs.

Du trivs i en varierad och dynamisk vardag där din flexibilitet kommer till sin rätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och för rätt person finns stora utvecklingsmöjligheter. För att lyckas i rollen uppdragsledare eller biträdande uppdragsledare är du drivande och har en god kommunikationsförmåga. Du har en hög servicenivå såväl internt som externt mot kund samt kan agera affärsmässigt och driva mot tidplan och budget.

En god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för rollen.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande och så länge annonsen ligger ute söker vi efter personer för aktuell tjänst. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Kontakt

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Gruppchef Henrik Högstedt, 070-641 44 40, henrik.hogstedt@sweco.se
Gruppchef Agneta Innergård, 070-690 38 09, agneta.innergard@sweco.se

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen