Kundansvarig säljare till Atea i Borås, Göteborg

Om tjänsten

Den privata B2B-marknaden har identifierats av Atea som avgörande för vår tillväxt och är ett uttalat fokusområde för hela Atea koncernen. Detta tycker jag är oerhört spännande och det betyder att jag behöver rätt personer med mig på resan. Tillsammans med mig och teamet kommer vi ta oss an både befintliga och nya kunder som verkar inom alla branscher.

Jag heter Niklas Kling och är försäljningschef på Atea i Borås där mitt uppdrag är att, med hjälpa av mina kollegor, stärka vår position på den privata marknaden i Borås och Göteborg. Därför är vi på jakt efter dig som vill ta en plats i laget och tillsammans stödja våra kunder i deras digitala resa. Hos oss får du ett stort ansvar från start där du förväntas ta egna initiativ och bidra i teamet. Mitt fokus som ledare är att coacha dig och övriga teamet till personlig utveckling samt skapa ett vinnande lag där det är fritt att bidra med stort som smått ”laget för jaget”!

För att lyckas som kundansvarig på Atea behöver jag dig som vill ta stort ansvar från dag ett. Vi arbetar med kunder som uppskattar att bli utmanade och där vi förväntas ta en position som är nytänkande, stöttande och bidragande i den strategiska förflyttningen.

 

Din roll i laget
 

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som kundansvarig säljare ser jag att du är en person som tar personligt ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver dina säljprocesser framåt. Du är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vidare har du även en förmåga att tänka strategiskt, har ett brett perspektiv på frågeställningar samt förstår sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du kommer att tillhöra en gruppering med höga tillväxtmål vilket kommer innebära en del nykundsbearbetning. Det ställer krav på ihärdighet och motivation trots bakslag och tuffa utmaningar.

Du förstår vilka värden som driver kunden och kan därigenom identifiera och driva affärer utifrån kundens utmaningar och Ateas förmågor. Med din tidigare arbetslivserfarenhet så bidrar du till en god insikt och förståelse av olika verksamheter. Du är verbalt välformulerad i affärsdialoger, du har vana av och känner dig komfortabel att driva affärer och kommunikation med beslutstagare och företagsledningar. Din viktigaste uppgift i rollen är att utveckla, coacha och engagera våra kunder inom den privata sektorn tillsammans med dina kundteam. Tillsammans arbetar ni för att möta marknadens krav inom branschen i kombination med att nå Ateas interna mål för försäljning.

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare behöver du ha följande erfarenhet och kunskap:

  • Erfarenhet av strategisk försäljning av tjänster och lösningar i it-branschen.  
  • Passion för försäljning och stor egen drivkraft samt kunskap om it och dess nytta för verksamheten
  • Erfarenhet att jobba med större och internationella kunder
  • Mycket god vana inom Microsoft 365 med tillhörande applikationer.  
  • Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift. 
  • Körkort och tillgång till bil

 

Vårt erbjudande till dig

I rollen som kundansvarig på Atea får du möjligheten att ge våra kunder Sveriges bästa kundupplevelse samt med att förmedla vår vision, att Atea ska vara TP2B (The Place to Be). Du blir en viktig spelare i samspelet med kunder och interna stödverksamheter för att bidra såväl till kontorets som regionens utveckling och framgång. Du erbjuds en utvecklande roll med stor variation där du tillsammans med dina kollegor och kunder tar Atea och Region Väst in i framtiden. Din viktigaste uppgift i rollen är att utveckla, coacha och engagera våra kunder inom den privata sektorn tillsammans med dina kundteam i att möta marknadens krav inom branschen tillsammans med våra interna mål för försäljning..

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

 

Ansökan och kontakt

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niklas Kling, Försäljningschef, via mail till niklas.kling@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen för alla människor, då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borås, Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen