Inaktiv platsannons

Drifttekniker i Luleå, Piteå

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på AMS Operation Norrbotten dig som vill jobba som drifttekniker hos oss. Du kan arbeta från kontoren i Luleå eller Piteå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget 

Rollen som drifttekniker på Atea innebär varierande arbetsuppgifter där du jobbar mot ett flertal kunder med att hantera deras driftmiljöer, i det ingår bl.a. felsökning, patchning och att utföra proaktiviteter. Du kan även komma att jobba som resurs i olika projekt mot våra kunder.  Rollen innebär att man sitter i vår NOC funktion och du kan även komma att ingå i beredskapsslinga. 

Du kommer vanligtvis arbeta remote, d.v.s. du sitter tillsammans med dina kollegor i Ateas kontor, samtidigt som du samverkar med leveransledare och underleverantörer som arbetar ute hos kunderna. Du ingår i ett team med 14 personer och dina kollegor sitter idag i Luleå och Piteå.  

Vad söker vi hos dig 

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi är ett team som samarbetar och har kul på jobbet tillsammans. På grund av det levererar vi drift och förvaltning med högsta kvalité till våra kunder.  Som drifttekniker ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, du är prestigelös och kan strukturera ditt arbete självständigt. Vi ser att du kan fatta snabba beslut, prioritera när det är mycket att göra och tar egna initiativ. Du sätter upp höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. 

För att lyckas i tjänsten som drifttekniker hos oss bör du ha följande kunskaper/egenskaper: 

  • En fantastisk serviceanda där du brinner för att ge kollegor och kunder ditt bästa jag 
  • Erfarenhet av drift och förvaltning 
  • Förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter parallellt 
  • En kan och vill attityd – du vill mer! 
  • Kommunikativ 
  • Serverkompetens främst Linux  

Meriterande kunskaper/egenskaper: 

  • Databaskunskaper (SQL) 
  • Kompetens inom Cloud (T.ex. Azure Active Directory, M365, Intune) 
  • Kompetens inom VMware 
  • Bra förståelse för routing och switching 
  • Viss Windows kompetens 
  • Tidigare erfarenhet av Zabbix 
  • Tidigare erfarenhet av ITIL 

Du behöver vara flytande i svenska och engelska såväl i tal som skrift inneha svenskt medborgarskap då säkerhetsklassning kan ingå i tjänsten. 

Vårt erbjudande till dig 

På Atea har du möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hylton Levin, funktionschef AMS Operation Norrbotten Drift via . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. Då detta är en chefstillsättning kommer även färdighetstester att förekomma. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

  

 

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå, Piteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)