Inaktiv platsannons

Chef Planering Växtodling i Malmö

Vår breda verksamhet gör att vi kan erbjuda livslånga karriärmöjligheter med olika inriktning inom varierande branscher, länder, företag och specialistområden. På Lantmännen slutar du aldrig lära dig nya saker.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 16 november 2022
 • Malmö
Arbetsuppgifter

Har du tidigare erfarenhet från arbete inom planering eller logistik och trivs i en dynamisk och händelserik miljö? Vill du samtidigt bidra till ett bättre resursutnyttjande och arbeta med att leda och utveckla dina medarbetare kan det här vara ditt nästa steg i karriären. Till Lantmännen Lantbruk söker vi nu en Chef till vår grupp av planerare inom Växtodling.

Det här kommer du att göra

Som Chef Planering Växtodling kommer du att ansvara för en grupp om fyra planerare som arbetar inom området Växtodling. Området består utav planering inom utsäde/frö, växtnäring och växtskydd. Du leder det strategiska arbetet inom Planering Växtodling och ingår både i ledningsgruppen för affärsområdet Växtodling samt i ledningsgruppen för Varuflöde Lantbruk.

Arbetet inom planeringsfunktionen är säsongsbetonat då vi har två perioder av högsäsong; vårbruk och höstbruk kring vilket en stor del av det strategiska arbetet kretsar. Under högsäsong driver du löpande uppföljningsmöten med berörda stakeholders i organisationen för att säkerställa en samsyn kring in- och utleveranser samt produktion och rapporterar status till säljorganisationen. Efter högsäsong driver du utvärderingsmöten för utveckling och förbättringsfokus inför framtiden.

Utöver att leda det strategiska arbetet ansvarar du även själv för en operativ del inom segmentet utsäde/frö där du är övergripande ansvarig för planeringen. Planeringsarbetet är brett där du utifrån tillgång och prognoser löpande tar fram produktions-, inköps- och försäljningsplaner samt säkrar leveranser och optimerar dessa i det dagliga för att möta våra kundkrav. Genom en analytisk förmåga och god planering arbetar du för målet att optimera produktions- och transportkapacitet för att minimera transportkostnader och leverera kundernas varor i rätt tid och med rätt kvalitet. För att trivas i rollen tror vi att du drivs av att utmana affären genom att bidra med genomtänkta kalkyler och analyser för att på så sätt driva förbättring och effektivisering.

Planeringsfunktionen är en viktig del inom vår verksamhet med stora möjligheter att påverka vår lönsamhet gentemot våra ägare, svenska lantbrukare.

Tjänsten är placerad på vårt nybyggda kontor i centrala Malmö. Du rapporterar till Chef Varuflöde Lantbruk.

Kvalifikationer

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

 • Flerårig erfarenhet från planering, logistik eller produktionsplanering.
 • Ledarerfarenhet, antingen som chef eller exempelvis som projektledare eller teamleader.
 • En akademisk utbildning inom relevant område, såsom logistik, teknik, planering eller ekonomi.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Du är:

 • Välorganiserad och strukturerad med en god förmåga att planera ditt arbete.
 • Trygg i ditt ledarskap med en god samarbetsförmåga där du delar med dig av kunskap inom gruppen.
 • Analytisk och kan med ett objektivt förhållningssätt urskilja viktiga detaljer i komplexa sammanhang.
 • Kommunikativ och ödmjuk i samarbetet med flertalet olika stakeholders då arbetet medför många kontakter internt och externt.
 • Självgående och drivs av att leda utveckling och förbättringsarbete.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och vi har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag. Growing together from field to fork!

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 16/11. Du kan söka cv-löst via mobilen genom att svara på urvalsfrågor och länka till din LinkedInprofil. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acquistion Specialist Johanna Leijon på Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
 • Amazing colleagues

 • Business in mind & people at heart

 • A unique business range

 • Heading for the future

Publicerad den

18-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Lantbruk
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Lantbruk | Deltidsjobb

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis