Vill du utbilda dig till Lokförare på MTR? i Stockholm

... Stockholm och Mälardalen växer och allt fler väljer att resa med oss vilket innebär att vi behöver ytterligare lokförarkollegor till både Mälartåg och Pendeltågen. Är du...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Stockholm och Mälardalen växer och allt fler väljer att resa med oss vilket innebär att vi behöver ytterligare lokförarkollegor till både Mälartåg och Pendeltågen. Är du intresserad av att bli lokförare? Vi startar nu en till lokförarutbildningar där du, oavsett tidigare erfarenhet, får möjlighet att ta nästa steg i din karriär och bli lokförare hos oss. Anställningen som startar i februari börjar med en utbildning.

Vem är Du?
Vi söker dig som är driven och engagerad och som kanske har drömt om att bli lokförare. Nu har du chansen! Att arbeta som lokförare ställer höga krav på säkerhetsmedvetandet, stresståligheten och koncentrationsförmågan. För att lyckas med detta är du en uppmärksam, ansvarsfull och noggrann person som brinner för att leverera det lilla extra gällande service och kundnöjdhet. Du vill antingen ha din stationeringsort i Stockholm, Uppsala eller Eskilstuna.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig möjligheten att utbilda dig till lokförare hos oss på MTR . Anställningen är på heltid och inleds med en utbildning till lokförare som beräknas vara klar runt jul 2023. Du börjar sedan att arbeta som Lokförare på heltid. Under utbildningen utgår utbildningslön och därefter lön enligt kollektivavtal.

Med hjälp av kompetenta och pedagogiska utbildare lär du dig både de teoretiska och de praktiska delarna för att bli en skicklig lokförare. Utbildningen avslutas med teoretisk examination och uppkörning som vid godkänt resultat innebär att du är behörig lokförare och kan börja köra tåg.

Kvalifikationer

Vad krävs för att söka?
För att antas till vår interna lokförarutbildning krävs att du har fyllt 20 år, har en slutförd utbildning i gymnasieskolan eller likvärdig samt har godkända gymnasiebetyg i svenska, engelska och matematik. Då arbetet innebär skifttjänstgöring är detta något du känner dig bekväm med. Du pratar obehindrat på både svenska och engelska.

I rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester och hälsoundersökning vilket kräver godkända resultat i enlighet med Transportstyrelsens bestämmelser.

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via . Arbetar du redan hos oss idag ansöker du genom lediga jobb på OnTrack. I samband med att du söker kommer du att bli tilldelad urvalstester som vi rekommenderar att du gör direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via mail. Eventuella frågor skickas till rekrytering.pendeltag@mtr.se.
Vi hoppas att just du är intresserad av att bli vår nya lokförarkollega!

Välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Pendeltågen och Mälartåg fyller en viktig samhällsfunktion. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-02-13

Ansökan

Ansök senast: 2022-11-29
Referensnummer: C110168

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 30

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Rekrytering Mälartåg

    Mail:

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen