Inaktiv platsannons

Vi söker en Head Pastry Chef i Göteborg

Om tjänsten

Vi söker en Head Pastry Chef

Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik och attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. Som medarbetare hos oss jobbar du tillsammans med ett stort, engagerat och sammansvetsat gäng och är med och utvecklar vår verksamhet, både nu och för framtiden.

Gothia Towers är en plats för möten och upplevelser för människor från hela världen. Ett fyrstjärnigt hotell med magnifik utsikt över staden samt flera populära restauranger och barer med något för alla smaker. Här finns över 40 000 kvadratmeter upplevelseyta för fest, evenemang, show, konferens och kongress – allt under ett tak. Gothia Towers är en del av Svenska Mässan Gothia Towers.

Vi har höga ambitioner att utveckla mat och dryckesupplevelsen hos oss i våra restauranger på Gothia Towers. Som ett led i denna utveckling söker vi nu en engagerad och passionerad Head Pastry Chef som ska utveckla vårt söta utbud av desserter och bakverk.

Arbetsuppgifter
Som vår Head Pastry Chef axlar du ansvaret för vårt söta utbud. Menyplanering, konceptutveckling, råvarukalkylering, lagerhållning och inventeringar, ekonomi, egenkontroll, beställningar och fakturabehandlingar ingår i dina arbetsuppgifter. Du kommer arbeta med bemanning och schemaläggning utifrån verksamhetens behov för vårt kök tillsammans med vår staffingavdelning i huset.

I din roll som ledare ingår bland annat ansvar för rekrytering, medarbetarsamtal, lönesamtal och andra typer av personalrelaterade arbetsuppgifter. I din ledarroll skapar du förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera och motivera till kompetenshöjning. 

Du arbetar nära våra övriga köksmästare för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidra till gott samarbete mellan kök och restaurangdel. 

I rollen som Head Pastry Chef kommer du tillsammans med vår Culinary Executive Chef Fredrik Andersson samt våra övriga Head Chefs utveckla vårt utbud med spännande deserter, praliner och bakverk.  

Vem vi söker
Vi söker dig som har relevant yrkesutbildning och erfarenhet av liknande tjänst.  Vi söker dig som har ett brinnande intresse för genuin matlagning, och som alltid sätter gäster, kvalité, service och kollegor i fokus.

Din roll kräver ödmjukhet, mod och stort engagemang och du har en innovativ och lösningsfokuserad inställning Som ledare är du tydlig, närvarande och empatisk och du tycker om att inspirera och utveckla andra.

Du har höga ambitioner, en stor kvalitetsmedvetenhet och en god organisationsförmåga samt är van att arbeta utifrån ekonomiska målsättningar. Du har en stor bredd i dina konditorkunskaper och håller dig löpande uppdaterad om vad som händer i branschen. Du är van vid höga volymer som skall levereras i ett högt tempo. Du kommunicerar mycket bra på både svenska och engelska i tal och skrift och är en van Office 365 användare. 

Vad vi erbjuder
En spännande och trygg tjänst med goda utvecklingsmöjligheter både inom gastronomi och ledarskap. Med din kompetens och engagemang kommer du bli en viktig del i utvecklingen av våra söta utbud och tillsammans med andra köksmästare vara med och påverka och utveckla verksamheten framåt.

Tjänsten är en tillsvidare anställning inom avtalsområde Visita Unionen med tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Arbetstider är mestadels förlagd på dagtid men arbete helger och kvällstid kan förekomma.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Culinary Executive Chef Fredrik Andersson, fredrik.andersson@gothiatowers.com alt 031 708 85 87

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdag för annonsen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Bli en del av vår värld – det är här vi skapar upplevelser för livet. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se och www.gothiatowers.com.
Inom Svenska Mässan Gothia Towers strävar vi efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överrenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/213

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis