Inaktiv platsannons

Schema- & Bemanningsspecialist till Åhléns (vikariat) i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 21 november 2022
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en Schema- & Bemanningsspecialist till Åhléns för ett vikariat på minst ett år!

Mer om tjänsten
I rollen som Schema- & bemanningsspecialist på Åhléns ansvarar du för organisationens schema- och bemanningsfrågor på vårt lager och ute i butikerna. Med din systemexpertis förbättrar du effektiviteten och kvalitén i Åhléns schema- och bemanningsarbete i samarbete med de ansvariga cheferna. Denna tjänst innebär att du kommer att:

  • Förvalta schemamodulen i TooEasy men även vara en naturlig länk till Lön gällande vårt lönesystem HRM (Åhléns systemstöd för Lön, Schema, HR), inklusive ansvar för användarmanualer etc

  • Planera och ta fram presentationer/utbildningar till schemadagar, utbildningar, regionträffar och konferenser där schemafrågor berörs

  • Supportera och utbilda chefer i varuhusen samt på distributionscentralen inom schemaläggning och bemanning.

  • Samarbeta nära med varuhuschefer, distributionscentralen och HR vid omorganisationer för att få till optimala scheman för drift och medarbetare.

Som Schema- & Bemanningsspecialist ingår du i People & Culture-teamet på Åhléns som förutom dig består av People & Culture Partners, Talent Acquisition och Lön. Du kommer även att arbeta nära våra Varuhuschefer, Regionchefer, Lagerchef, Too Easy Superusers och Business Controller.

Kvalifikationer

Dela med dig av din kompetens

Vi på Åhléns är övertygade om att genom att dela med oss av kunskaper och erfarenheter, framgångar och entusiasm, gör vi varandra bättre.

Till oss tar du med dig:

  • Arbetslivserfarenhet av att arbeta med schema- och bemanning, helst både operativt och strategiskt, gärna inom Retail.
  • Ett intresse för systemfrågor och att ge förstklassig support på ett tydligt och pedagogiskt sätt

  • Goda kunskaper i svenska, med förmåga att kunna uttrycka dig tydligt och enkelt i både tal och skrift.

  • En mycket god analytisk- och strategisk förmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i TooEasy.

Du utmärker dig genom att du är initiativrik, strukturerad och kommunikativ. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete. Du är prestigelös, affärsmässig och en god och tydlig kommunikatör.

Du är serviceinriktad, relationsskapande och förtroendeingivande. Detta är av stor vikt då du i denna roll kommer ha många kontaktytor. Du motiveras av förbättringsarbete och trivs i en föränderlig arbetsmiljö och uppskattar att arbeta i ett högt tempo. Att kunna arbeta självständigt och känna en trygghet i att stå upp för fattade beslut, även när du utmanas till motsatsen, är en förutsättning.

Om rekryteringen

Tjänsten som Schema- & Bemanningsspecialist är ett vikariat på ett år, heltid, med start 9/1 2023. Du utgår från huvudkontoret på Dalagatan 100 i Stockholm.

Vi ser gärna interna sökanden, för dig som redan är anställd på Åhléns finns möjlighet att eventuellt kvarstå från din ordinarie arbetsplats där resor till Stockholm i så fall förekommer.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka in din ansökan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är ambitiösa och vill ge allt på jobbet men värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis