Modellansvarig inom Mätningsteknik till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Till Digital Surveying Solutions söker vi nu en modellansvarig med bakgrund inom mätningsteknik. Är du intresserad av teknikutveckling samt av att etablera nya samarbeten? Ta då chansen och bli en del av vårt nationella team beståendes av tekniska specialister, teknikansvariga, uppdragsledare och utvecklare.

Varför jobba hos oss?

Vi välkomnar dig som kan komplettera oss med fler erfarenheter, kompetenser och perspektiv! Vi erbjuder dig möjligheten att växa och utvecklas inom samordning, projektledning eller ditt tekniska specialområde. Vi har vårt säte i Stockholm men jobbar från flera orter, du är välkommen att söka oavsett var du bor.

Vilka är vi?

Digital Surveying Solutions är en nationell enhet inom Mätningsteknik bestående av flera gruppenheter (i Sverige, Finland & Indien). Vi erbjuder tjänster idag som är kopplade till att säkerställa expertroller i projekten för förädling av mätdata, kvalitetssäkrande och specialistfunktioner (t.ex. digital byggplatsuppföljning), entreprenad (mängdreglering och maskinstyrningsmodeller). Vi drivs av att utveckla samarbeten, arbetssätt och verktyg där nya tillämpningsområden och teknikutveckling genom exempelvis automatisering och maskininlärning står i fokus.  

Våra tjänster och uppdrag finns huvudsakligen inom fyra marknadssegment:

 • Infrastruktur
 • Energi och industri
 • Bygg och fastighet
 • Entreprenad

Inom gruppen strävar vi mot att arbeta teambaserat i våra uppdrag, ofta i team med internationell prägel och kollegor från andra länder såsom Polen och Indien. På så sätt blir arbetet roligare och uppdragen mindre sårbara. Självklart har hållbarhet en central roll för oss i allt vi gör.

Swecos konsulter inom mätningsteknik är del av en nationell linjeorganisation inom Sweco Sverige AB, vi är totalt ca 180 medarbetare utspridda på 20-talet kontor. Vi är ledande inom digitala arbetssätt och utvecklar den mätningstekniska affären i samverkan med Swecos övriga 18 000 konsulter och kunder inom Europa. Vi är en av de största leverantörerna på den mätningstekniska marknaden, vilket skapar stora möjligheter till att implementera ny teknik och nya arbetssätt för att tillgodose våra kunders behov.

Placeringsorten för tjänsten är flexibel men koncentrerad till storstadsregionerna. Vi arbetar mycket digitalt via Teams, både i uppdrag och som grupp.

Din framtida roll

I din roll som modellansvarig inom Digital Surveying Solutions ingår att:

 • Vara en viktig del i teknikområde Mät mot t.ex. våra projekteringsuppdrag där du bistår med teknisk kompetens och utvecklar våra mättekniska produkter.
 • Utveckla interna relationer med kollegor inom Sweco såväl som kundrelationer.
 • Delvis driva men främst samordna våra projektteam avseende tid, ekonomi och omfattning.
 • Aktivt bidra till gruppens utveckling, både genom kompetensspridning och teknikutveckling.

På Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Ledarskapet

”Jag vill skapa en arbetsplats där teamet frodas. En arbetsplats där man känner stort stöd från mig som chef kopplat både till sin egen utveckling och en utveckling man själv vill driva från idé till färdig produkt. Det ska också vara en arbetsplats där olika kompetenser och erfarenheter möter varandra och skapar möjligheter till nya intressanta idéer. Det som binder oss samman är att vi har kundnytta i fokus och det som utvecklar oss framåt är nyfikenhet, initiativförmåga samt vår idérikedom. Vi är i början på den här resan och för att vi ständigt ska fortsätta utvecklas och tillsammans ta steg framåt så behöver det här vara en cementerad grund i vår arbetskultur.”

Daniel López, Chef Digital Surveying Solutions

Vi söker dig som har:

 • Några års erfarenhet inom branschen och är trygg med att leda uppdrag på egen hand.
 • Erfarenhet av förädling av olika typer av mätdata. På Sweco utför vi exempelvis laserskanning från helikopter, drönare, bil och på spår.
 • God kunskap inom HMK, TDOK och SIS som kravställande dokument.
 • Erfarenhet av att arbeta i Terrasolid eller liknande programvaror samt i Autodesk eller Bentley CAD plattformar.
 • Förmågan att uttrycka du dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har:

 • Civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad eller lantmäteri.
 • Erfarenhet av att arbeta i internationella team.
 • Erfarenhet inom automatisering och/eller maskininlärning.

Vem är du?

Egenskaper som vi värdesätter är att du är social, gillar att kommunicera, utveckla samarbeten och ha tät dialog med både kollegor och kunder. Vi ser gärna att du är strukturerad och kan organisera samt prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt samt har vilja och förmågan att ta ett stort ansvar inom gruppen där du får vara med och driva gruppens utveckling och våra uppdrag.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen