Naturinventerare/biolog med inriktning på naturvård i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad? Är du en lagspelare som är redo att utforska nästa steg i din karriär? Välkommen till Sweco!

Sweco består av nyfikna och engagerade personer som tar stort ansvar för sina uppdrag och som vill göra nytta i ett större sammanhang. Vi söker nu en naturmiljöspecialist/naturvärdesinventerare till kontoret i Göteborg.

Varför jobba hos oss?

Som konsult på Sweco får du möjlighet att arbeta i spännande och multidisciplinära projekt tillsammans med kompetenta kollegor där alla brinner för att skapa smarta lösningar på våra kunders behov. Vi arbetar i huvudsak med miljöprövningar inom infrastruktur, miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet och fysisk planering. I flertalet av dessa uppdrag krävs kunskap och expertis inom bland annat naturvärdesinventeringar och ekosystemtjänster för att främja hållbara lösningar.

Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på våra anställda och vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär och delar kunskap med varandra. Vi värdesätter lagarbete, engagemang, nytänkande och ansvar.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

På Sweco kommer du att arbeta med biologiska inventeringar och tillhörande utredningar i en bra balans mellan fältarbete och kontorstid. Under säsong kommer du att genomföra inventeringar enligt svensk standard avseende naturvärden och/eller inventeringar av olika arter samt upprättande av resultatrapporter. De projekt du medverkar i kommer ofta att ligga till grund för olika samhällsbyggnadsprojekt eller industrietableringar.

Du kommer att få arbeta med andra teknikkunniga i branschen i både projekterings- och genomförandeskedet, delta i workshops samt upprätta underlag i både rapport- och kartformat samt delta i olika typer av tillståndsansökningar (framförallt med bevarande- och kompensationsåtgärder).

Projekt kring ekosystemtjänster m.m. kan också bli aktuellt. Arbetet med ekosystemtjänster kan röra utveckling av metoder för bedömning, analyser av hur olika verksamheter kan påverka ekosystem samt åtgärder och möjligheter till att förbättra förutsättningarna för olika ekosystem.

Storleken på projekten varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera pågående projekt samtidigt. Vi arbetar för både offentliga och privata kunder och i din roll ingår kontakt och dialog med våra kunder. På sikt kommer du att ha självständigt ansvar i projekten, men till en början hjälps vi åt att planera projekten, genomföra inventeringar och rapportera resultatet. Vi tror mycket på samarbete och du kommer därför även att ingå i ett nationellt nätverk med personer med likvärdig kunskap och där det finns stora möjlighet till erfarenhetsöverföring och kompetensutbyte.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • har en högskole- eller universitetsexamen inom biologi, naturvård eller motsvarande
  • har god erfarenhet av naturinventering i fält – helst enligt svensk standard och god artkunskap när det gäller arter i främst mellersta och södra Sverige.
  • är intresserad och villig av att vistas mycket i fält och är lösningsorienterad
  • har färdigheter inom GIS (erfarenheter av ArcMap, Arcgis Pro eller QGIS)
  • har erfarenhet inom kartanalys, visualisering och datautsökning
  • har god förmåga att uttrycka dig i skrift på ett välformulerat sätt på svenska.
  • har B-körkort då det är en förutsättning för att klara uppgifterna

Det är särskilt meriterande om du har god kunskap om skogliga biotoper och/eller ängs- och hagmarker och/eller en specialkompetens inom en organismgrupp så som fladdermöss, grod/kräldjur, insekter eller lavar, mossor och svampar. Det är även meriterande om du har arbetat med ekosystemtjänster och/eller tillståndsansökningar (framför allt bevarande och kompensationsåtgärder) samt artskyddsutredningar.

Vem är du?

Som person är du självständig, initiativrik och tar ansvar samtidigt som du är en lagspelare som engagerar dig i projekten och hjälper kunden till ett bra resultat. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter ser vi gärna att du har en öppen attityd, har lätt för att etablera kontakter och är affärsinriktad.

Vi på Sweco strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi att du, precis som vi, är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter som en av byggstenarna i vår fortsatta utveckling.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 1 december 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen