Inaktiv platsannons

Samordnare för miljöfrågor inom infrastrukturprojekt i Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du kompetensutvecklas i en stimulerande arbetsmiljö? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco!

Swecos verksamhetsområde inom miljö i västra regionen är mycket stark. Vi har en ökad efterfrågan på miljökompetens och för rätt person finns ett helt smörgåsbord med spännande och utvecklande uppdrag att välkomnas in i.

Varför jobba hos oss?

Till vårt kontor i Göteborg söker vi nu en person som tycker om att ta helhetsansvaret för miljöfrågor i projekt kopplat till infrastruktursatsningar och andra samhällsbyggnadsprojekt i Västsverige. Det kan vara stora och mindre väg- och järnvägsprojekt inklusive broar, genomförandestudier i stadsmiljöer, detaljplaneprojekt samt miljökonsekvensbeskrivningar för dessa.

Du kommer arbeta i region Miljö Väst med miljökonsulter i Halmstad, Göteborg, Vänersborg och Karlstad. Vi arbetar alltid nära tillsammans, inspirerar, utvecklar och stöttar varandra genom ett dagligt utbyte av snabba idéer eller genom ett nära samarbete i våra uppdrag där vi ofta är flera som hjälps åt. Du kommer tillhöra miljögruppen i Göteborg. En inspirerande grupp bestående av en härlig blandning av erfarenhet och ungdomlig nyfikenhet. En grupp med högt i tak där vi tillsammans skapar en härlig stämning med nära till skratt där du får stora möjligheter att ta ansvar och forma din roll och framtid hos oss.

I Göteborg finns kompetens inom prövning av miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, spridningsberäkningar till luft inklusive specialistutredningar kopplade till utsläpp till luft, naturvärdesinventeringar, hållbarhet och klimatberäkningar, avfall, riskutredningar och förorenade områden. Därtill finns flera grupper som jobbar med vattenfrågor såsom skyfall, dagvattenfrågor, hydrogeologiska frågeställningar och VA-teknik. Det finns alltid gott om kollegor att ta hjälp av i projekten.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Tjänsten innebär samordningsansvar för miljöfrågorna i ett infrastrukturprojekt. Samordnaren, eller teknikansvarig för miljöfrågor som vi kallar det, har till uppgift att samordna, leda och fördela arbetet för Swecos olika miljöexpertfunktioner. Det innebär nära samarbete med dels projektledningen, dels experter inom olika miljöområden såsom landskapsbild, naturmiljö, kulturmiljö, vatten, förorenade områden, buller, luft och risk.

I en del rena miljöuppdrag är du uppdragsledare och tillsammans med dina duktiga kollegor inom området driver du samrådsprocesser för planer och projekt och tar fram miljökonsekvensbeskrivningar för väg- och järnvägsplaner. Du kan också vara miljöansvarig i byggskedet eller i andra miljöuppdrag vi har åt våra kunder. Vi arbetar även med uppdrag i drift/underhållsskedet inom infrastruktur.

Med mer erfarenhet kan du axla större och mer komplexa uppdrag hos oss. Du kan också få delansvar för gruppens och regionens utveckling inom ditt specialistområde. Vi välkomnar även dig med lite kortare arbetslivserfarenhet inom området. Här kan du få ett mer avgränsat ansvarsområde med möjlighet att bygga på din erfarenhet för att utvecklas i rollen.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • har en relevant högskole- eller universitetsexamen, kanske civilingenjör eller annan naturvetenskaplig inriktning inom miljö/biologi/kemi.
  • har minst 3-4 års erfarenhet, gärna mer än 8 år, av arbete som miljösamordnare/miljöspecialist i infraprojekt såsom exempelvis olika etapper av Västlänken, järnvägssystem eller andra trafikprojekt/underhållsprojekt.

 Meriterande är även erfarenhet av andra typer av strategiska miljöbedömningar för planer och program.

Vem är du?

För oss blir du en av regionens nyckelpersoner inom miljö i infrastrukturprojekt. Som person är du självständig, initiativrik och tar ansvar. Du har många olika kontaktytor och behöver trivas med att träffa och kommunicera med olika personlighetstyper. Du har ett engagerat och drivande affärssinne och vill fortsätta växa med oss.

För att lyckas i rollen som teknikansvarig för miljöfrågor inom infraprojekt krävs goda projektledaregenskaper såsom förmåga att planera, strukturera, ta fram och hålla tidplaner och budget samt leda projektgruppen mot ett gemensamt mål. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift på ett pedagogiskt och välformulerat sätt på svenska. 

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra hållbara affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar för att nå hållbara lösningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 24 november 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis