Process- / energiingenjör och uppdragsledare till Örebro i Örebro län

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning? Brinner du för processteknik, kraft & värme eller fjärrvärme? Vi på Sweco Heat & Power stärker vår lokala närvaro i Örebro och söker nu dig med erfarenhet från kraft- och värmebranschen eller processindustri som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss och våra kunder.

Varför jobba hos oss?

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling. Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i några av Nordens största samhällsprojekt i alla skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då vi är etablerade i en rad europeiska länder erbjuder vi dig även möjligheten till internationella samarbeten. Hos oss ingår du i ett brett nätverk av engagerade kollegor bestående av professionella tekniker, specialister och ledare. För oss är erfarenhetsutbyte och att bygga goda samarbeten med våra kunder en naturlig del i vårt arbete. Det händer mycket inom energisektorn vilket resulterar i att våra tjänster efterfrågas i allt snabbare takt. Vi behöver därför förstärka vår organisation med ytterligare nya medlemmar. Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning.

Sweco erbjuder

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Placeringsort är Örebro men tjänsteresor kan vara aktuella.

Din framtida roll

Som process-/energiingenjör kommer du att ingå i gruppen Process & Ledningsteknik som i dagsläget består av 10 energikonsulter. Vi arbetar med många typer av process- och energiprojekt på kraft/värmeverk samt energiintensiva industrier. Gruppen är en del av enheten Heat & Power som består av ett 80-tal konsulter och vi är den ledande leverantören av konsulttjänster inom kraft- och värmemarknaden. Vi besitter expertis inom pann-, förbrännings-, bränsle- och fjärrvärmesystem inom samtliga projektsteg. Hos oss finns utmärkta möjligheter för dig som vill bredda, fördjupa och dela med dig av din kompetens.

Process-/energiingenjör och uppdragledare inom Heat & Power ansvarar exempelvis för att:

 • Arbeta med utredningar, förstudier, upphandlingar och projektering
 • Vara projektledare åt anläggningsägare eller leverantörer
 • Hjälpa våra kunder med optimeringar, dimensionering och analyser av anläggningar
 • Utveckla kundrelationer och sälja din och dina kollegors kunskap i uppdrag
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

 • Har en högskole – eller civilingenjör med inriktning mot energi/processteknik
 • Har några års erfarenhet inom kraft- och värmeproduktion/distribution eller inom energiintensiv industri
 • Har drivkraften att vilja arbeta med relationsbyggande och förtroendeskapande processer
 • Behärskar det svenska språket både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet och kompetens som konsult/beställare/entreprenör
 • Specialistkunskap inom turbinteknik, bränslehantering, förbränningsteknik, fjärrvärme och fjärrkyla, energieffektivisering och projektledning

Vem är du?

Du är nyfiken, ansvarstagande, engagerad och vill vara med och skapa ett hållbart samhälle och energiproduktion. Som person vill vi att du är prestigelös och har förmågan att se möjligheter där andra ser svårigheter. Du gillar att vara en i teamet och gillar utveckling och att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor.

För att lyckas som konsult hos oss ska du vara kunnig inom ditt område, lyhörd och lösningsorienterad. Vi löser ofta utmaningar och kundönskemål genom tätt samarbete inom gruppen och i samverkan med andra grupper och divisioner inom Sweco-koncernen. Om du gillar prestigelöst samarbete i en inkluderande arbetsmiljö där kunden står i centrum så är sannolikheten stor att du kommer att trivas hos oss.

 

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan med CV och personligt brev. Sista ansökningsdatum är den 31 januari 2023 men intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Örebro län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ansök nu

Dela jobbannonsen