Konsulter till Swecos Telekom-organisation i Malmö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Sweco är ledande i arbetet med att planera det framtida hållbara samhället. Både i dagens och framtidens samhällen kommer vi att vara beroende av väl fungerande telekommunikationssystem som är en förutsättning för samhälle och verksamheter ska kunna digitaliseras.

Vi hjälper våra kunder med att utforma och anpassa dessa system. Vi på Telecom behöver därför bli fler på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Även andra placeringsorter är möjliga. Vi söker dig som vill arbeta med konsultuppdrag där fokus är på teknisk infrastruktur för kommunikationslösningar, främst mobil- och fibernät. Men även strategiska, marknads, affärs och regulatoriska frågor inom telekom.

Våra kunder är exempelvis telekomoperatörer, elnätsföretag, nätägare och andra verksamheter. Vi söker dig som kan tekniken men även är en god projektledare och har erfarenhet som konsult med ett stort kontaktnät.

Din framtida roll som konsult

 • Rollen som konsult innebär att du får arbeta med olika typer av uppdrag, träffa många kunder och bredda ditt kontaktnät
 • Arbeta självständigt eller i grupp med uppdrag
 • Arbeta i framkanten av ny teknik
 • Nyttja och utveckla din kompetens i teknik och projektledning
 • Ingå i ett nationellt team och samarbeta med andra kollegor i Sverige
 • Löpande kontakt med kunder både via telefon, mail och i fysiska möten där resor i tjänsten förekommer

Dina erfarenheter

 • Erfarenhet som konsult inom teknisk infrastruktur för kommunikationslösningar, främst mobil- och/eller fibernät
 • Utbildning på högskolenivå med teknisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
 • Körkort med behörighet B
 • Meriterande om du arbetat med projektledning och är PMP eller IPMA certifierad eller har andra certifieringar
 • Meriterande om du har ett stort kontaktnät inom teknologiområdet

Vem är du?
Som person är du nyfiken, engagerad och ansvarsfull. Du tycker om att arbeta tillsammans med kollegor och drivs av att utvecklas inom nya områden. Du trivs med varierande och omväxlande arbetsuppgifter och utvecklar gärna nya idéer som gagnar våra kunder. Du lyssnar och tar aktiv ställning samtidigt som du har en stor portion ödmjukhet och lyhördhet. Dina arbetsuppgifter kräver att du är analytisk och noggrann med känsla för detaljer. 

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. 

Ledarskapet
På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv där chefen ska vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Ledarskap präglas också av coachning och en vilja att se andra växa. Vårt mål är att våra medarbetare skall känna arbetsglädje, gemenskap och att de utvecklas i sitt arbete så att vi levererar det bästa vi kan till våra kunder.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varför jobba hos oss?
Vi erbjuder dig en utmanande roll i en organisation som är ledande i arbetet med att planera det framtida samhället. Din kompetens ger dig möjligheter att utvecklas, påverka och utforma nya affärer inom en av Europas största teknikkonsulter och därmed bidra till Swecos fortsatta lönsamhet och framgång. 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Med 17 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 20 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 31/3 2022. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande löpande, senast efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Lennart Karlsson, Gruppchef
070 – 589 76 20
lennart.karlsson@sweco.se                                                      

Lisa Ståhl-Andersson                                                                  
072 – 328 06 79                       
lisa.stahlandersson@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen