Miljökonsult för tillståndsärenden förnybar energi m.m. till Malmö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta med hållbar energi- och materialförsörjning? Vill du hjälpa våra kunder att utveckla verksamheten och söka hållbara och strategiska miljötillstånd? Swecos miljökonsulter i Region Syd söker nu dig som vill vara en del av vårt team som arbetar med tillståndsansökningar enligt bland annat miljöbalken, med fokus på hållbar energi- och materialförsörjning.

Varför jobba hos oss?
Du kommer ingå i en stor grupp med engagerade seniora, mediora och juniora konsulter där du får stora möjligheter att både vidareutvecklas och ta ansvar i rollen som miljökonsult inom framför allt tillståndsärenden för hållbar och förnybar energiproduktion och materialförsörjning. I gruppen arbetar vi idag med olika typer av tillståndsansökningar enligt bl a miljöbalken, miljöbedömningar och MKB (miljökonsekvensbeskrivningar) med fokus på framför allt förnybar energi, miljöfarlig verksamhet, infrastruktur och fysisk planering. Vi arbetar som specialister, projektledare och miljörådgivare. Vi arbetar ofta i team tillsammans med medarbetare inom andra kompetensområden och på andra orter. I gruppen delar vi med oss av våra erfarenheter och lär av varandra.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Som konsult för tillståndsärenden med inriktning primärt inom energi- och materialförsörjning kommer du exempelvis att:

  • arbeta nära uppdragsledare med framtagande av erforderliga tillståndshandlingar, exempelvis samrådsunderlag, miljökonsekvensbeskrivningar, sammanställning av underlag med mera för bland annat markbaserade solcellsanläggningar, vindkraftsanläggningar, elnät, materialproduktion m.m. (även andra branscher kommer vara aktuella).
  • ha kontakt med kunder, myndigheter och sakägare.
  • ha kontakt med specialister och kollegor med andra kompetenser och arbeta i team.
  • ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Ledarskapet 
Varför jobba med mig? ”Som ledare är jag målmedveten, strukturerad och lyhörd. Jag inspireras av kraften och kreativiteten som finns i möten med personer som besitter olika kunskap och tillsammans löser utmaningar för att nå ett hållbart samhälle. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.” Gruppchef Annelie Färnström 

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

  • har en högskole- eller universitetsexamen inom miljövetenskap, civilingenjör inom t.ex. ekosystemteknik eller annan likvärdig utbildning, gärna med inriktning mot energi.
  • vill arbeta med den gröna omställningen av samhället.
  • har B-körkort.

Det är meriterande om du har något eller några års arbetslivserfarenhet, gärna som konsult eller från industri eller myndighet. Det är extra meriterande om du har arbetslivserfarenhet avseende tillstånds- och anmälningsärenden enligt miljöbalken, framförallt relaterade till energisektorn, t.ex. markbaserade solcellsanläggningar, vindkraft, koncession, kraftvärme eller liknande.

Vem är du?
Arbetet innebär många interna och externa kontakter och vi ser därför gärna att du är en utåtriktad och kommunikativ person med god samarbets­förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi fäster stor vikt vid att du är intresserad av att lära nytt, anta nya utmaningar och hoppas att du vill utvecklas mot att bli uppdragsledare.  Du har ett intresse av samhällsutveckling och hållbara energilösningar. Du drivs av möjligheten att få arbeta i spännande projekt tillsammans med våra kunder. 

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du – precis som vi – är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Sista ansökningsdatum är den 2 december. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga sökande till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen