Naturmiljökonsult till Karlstad

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du arbeta med inventeringar enligt svensk standard avseende naturvärden, artskyddsutredningar och skyddsåtgärder samt restaurering av naturmiljöer och ekologisk kompensation? Miljögruppen i Karlstad söker nu dig som är eller vill bli naturmiljökonsult för att bidra till regionens fortsatt framgångsrika resa.

Vi på Sweco är nyfikna och engagerade och vi tar stort ansvar för våra uppdrag – och vi vill göra nytta i ett större sammanhang. Varmt välkommen till oss!

Varför jobba hos oss?

På Sweco Sverige respekterar vi varandras olikheter och lär oss av varandra. Hos oss får alla utrymme och möjlighet att ta beslut och göra skillnad. Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på medarbetarna. Du erbjuds en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär och delar kunskap med varandra. Vi värdesätter lagarbete, engagemang, nytänkande och ansvar.

Sweco är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

På Sweco kommer du att arbeta med inventeringar enligt svensk standard avseende naturvärden, artskyddsutredningar och skyddsåtgärder, samt restaurering av naturmiljöer och ekologisk kompensation. De projekt du medverkar i kan senare komma att ligga till grund för olika samhällsbyggnadsprojekt. Under den tid när inventeringar inte kan genomföras kommer du att arbeta med framtagande av rapporter och kartor, delta i tillståndsansökningar och projekt kring ekosystemtjänster, m.m.

Du kommer att ha självständigt ansvar i projekten, vilket innebär att du ska planera och genomföra inventeringarna, komma med förslag på omfattning och avgränsning för att sedan rapportera resultatet. Du kommer även att medverka i andra projekt såsom delta i arbete med samråd och ta fram Miljökonsekvensbeskrivningar (MKB).

Du kommer att ingå i miljögruppen i Karlstad som idag består av 7 konsulter och arbetar med framtagande av MKB-er och tillståndsansökningar enligt miljöbalken. Vi är miljövetare, biologer och har kompetens inom vatten- och energiområdet i gruppen och jobbar inom många olika projekt, stora som små. Det kan vara plan-, infrastruktur- och industriprojekt, vattenverksamhet, vindkraft med mera. Vi har även börjat bygga upp kompetens inom fladdermusinventering i gruppen.

Nu vill vi förstärka vår verksamhet med medarbetare som kan bidra i uppdrag kopplade till terrestra eller limniska naturmiljöer. Vi tror att du är ekolog eller biolog som idag kanske jobbar som konsult eller på myndighet och vill prova på något nytt.

Du kommer även att samverka och arbeta ihop med övriga kompetenser och teknikområden inom Sweco. Vi tror mycket på samarbete och du kommer därför att ingå i ett nationellt nätverk med andra naturmiljökonsulter där det finns möjlighet till erfarenhetsöverföring och kompetensutbyte.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom biologi, gärna med inriktning mot naturvård eller motsvarande. Vi söker både dig som har tidigare erfarenhet och dig som är nyutexaminerad. Du har möjlighet och är intresserad av att vistas mycket i fält.

Det är meriterande med erfarenhet av naturinventering i fält och god artkunskap särskilt för arter i mellersta och södra Sverige. Det är även intressant för oss med god kunskap om limniska miljöer eller andra biotoper samt erfarenhet av ekosystemtjänster och/eller miljöprövningar för miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet, infrastruktur eller fysisk planering.

Minst B-körkort är ett krav för att klara uppgifterna.

Vem är du?

Som person är du självständig, initiativrik och tar ansvar samtidigt som du kan arbeta tillsammans med andra. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter ser vi gärna att du har en öppen attityd, har lätt för att etablera kontakter och är intresserad av att förstå affären. Eftersom projekten vi arbetar i kräver kommunikation på svenska är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi på Sweco strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i våra uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete. För att trivas hos oss tror vi att du, precis som vi, är en nyfiken och lyhörd person som ser det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter som en av byggstenarna i vår fortsatta utveckling.

Ledarskapet

Varför jobba med mig? ”Som ledare är jag engagerad och driven. Jag inspireras av människor som har ett eget driv och vill utvecklas. Jag tror på teamwork och som din chef vill jag vara stöttande och coachande och underlätta för att du ska kunna göra ditt bästa. Jag tror på individens potential och att det mesta är uppnåeligt så länge man är villig att jobba för det” / Timea Pronnier, Gruppchef 

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2022-12-05. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Karlstad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen