Elkraftingenjör till Norrköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Swecos Industri & Energikonsulter erbjuder tekniska lösningar och metoder åt industrisektorn. Tjänsteutbudet är brett och omfattar produktutveckling, produktionsoptimering och investeringsplanering.

Vill du vara en del av och bidra med dina kunskaper för utvecklingen inom Elkraft, El- och Automation? Vill du utvecklas i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner? Vi erbjuder dig att bli del av en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister och en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Varför jobba hos oss?

Inom El & Automation kommer du arbeta tillsammans med 120 mycket kompetenta specialister, projektledare, programmerare och konstruktörer. Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare. 

Vi har både bred och djup kompetens i de flesta områden inom el och automation, och en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av elkraft, el- och automationssystem. Vi är verksamma inom olika branscher såsom VA, Kärnkraft, Livs & Läkemedel, Kemi, Olja & Gas, Papper & Massa och Tillverkningsindustri.

Att vi är certifierade systempartners med några av våra viktigaste leverantörer är för oss ett viktigt bevis på vårt expertkunnande.

Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet – det är en förutsättning!

Din framtida roll

Vi på Swecos industrikonsulter söker nu en senior elkraftingenjör till Norrköping som vill vara med att utveckla kostnadseffektiva och miljömässigt hållbara lösningar åt våra kunder.

I rollen som elkraftingenjör på Sweco blir du en del av vårt globala team av experter och får arbeta med den senaste tekniken i våra industrikunders projekt. Projekten varierar från enstaka el och automationsprojekt till multidisciplinära och spänner över projektens olika faser, från rådgivning, utredning, förstudie, förprojekt till detaljkonstruktion och genomförande.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

 • Utredning, förstudier, förprojekt och genomförande projekt
 • Ställverkslösningar för låg och mellanspänning, motorstyrningar, skåpskonstruktion och dimensionering.
 • Beräkning/dimensionering samt kalkyler och tekniska beskrivningar
 • Möjlighet att ansvara för större och mer komplexa uppdrag, vilket innebär eget kund-, budget- och personalansvar i projekt
 • Delta i offerter och löpande med kundrelationer
 • Delta i försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer
 • Delta i utveckling av området och verktyg för effektiv engineering

Som Elkraftsingenjör hos oss får du arbeta med projektledning, projektering, konstruktion och idrifttagning av elanläggningar. Du får även arbeta med den senaste tekniken och de flesta verktygen inom branschen.

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt!

Dina erfarenheter

Vi söker dig med:

 • Minst 10 års erfarenhet av elkraftsystem inom industrin
 • Har i rollen som elkraftingenjör (och/eller delprojektledare) har du skaffat dig gedigna kunskaper och erfarenhet inom låg- och mellanspänning för ställverk, motordrifter, drivsystem, elkonstruktion, beräkning/dimensionering, utcheckning och idrifttagning
 • Dina tidigare arbetsuppgifter kan bland annat ha omfattat projektering, konstruktion, planering, inköp eller projekterings-, montage- och utcheckningsledning
 • Du har god kännedom om aktuella standarder och föreskrifter samt arbetat med förekommande CAD-verktyg samt dimensionering såsom Febdok och El-vis
 • Tidigare erfarenhet av CAD-verktyg och projektering i databasverktyg är meriterande. Du har god datorvana och kunskaper i MS Office-paketet
 • Har en bakgrund som högskoleingenjör eller har annan teknisk utbildning och du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift

Vem är du?

Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. För att trivas i rollen som konsult hos oss tror vi att du är en person med en väl utvecklad social kompetens och som tycker att mötet med andra människor är både spännande och stimulerande. Du vill ha roligt på jobbet och ser samarbetet med kollegor och kunder som en naturlig del av vardagen. Du är stolt över din kompetens men ödmjuk inför andra människor.

Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan

Din ansökan skall bestå av ett personligt brev och CV. Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Vill du vara med och forma framtiden? Då ser vi fram emot din ansökan! 

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten är du välkommen att kontakta mig:

Antoinette Malki, Gruppchef

Telefon: 070 872 96 31

Mail:

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information: www.swecogroup.com

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Norrköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen