Inaktiv platsannons

Konsultchef för Strategi och arkitektur i Stockholm

Om tjänsten

Affärsområdet Information Management växer och vi behöver bli fler konsultchefer. Brinner du för att utveckla människor och älskar att möjliggöra affärer? Har du erfarenhet av it-branschen? Då har vi ett spännande jobb för dig! Just nu söker vi ytterligare en kollega till Atea i Stockholm som vill jobba som konsultchef för våran Strategi och arkitekturgruppering.. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba i ett av Sveriges mest ansvarstagande IT-bolag men vi på Atea är inte nöjda där. Vi har en 2024-plan för att nå högre höjder de närmsta åren! Du kommer jobba tillsammans med kompetenta chefskollegor som är väldigt engagerade och beslutsamma i att utveckla vår leverans.

Rollen som konsultchef

Vi ser att du är en nyfiken ledare/coach för ditt lag, som drivs av att skapa trivsel, undanröja hinder och verka för vår fortsatta utveckling och tillväxt. Du kommer att vara lagledare för våra duktiga, ansvarstagande, välutbildade och drivna konsulter. Vår styrka är våra medarbetare och du blir en viktig pusselbit i detta där du tillsammans med dina medarbetare hittar former för att stötta och utveckla dem. Samtidigt blir du en del av Ateas affärsområde Information Management som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (AI, BI, RPA och IoT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet.

I din roll som konsultchef kommer du att arbeta både med strategiska och praktiska frågor. Du ansvarar för att ta fram och implementera hållbara strategier inom ditt område utifrån mål- och affärsstyrningen. Du har fullt budget- och resultatansvar inklusive prognosarbete och analyser av resultatet. Du har det övergripande ansvaret att utveckla, leda och samordna konsultaffärer som ofta behöver involvera andra delar av Atea för att hitta bästa lösningen för kunden. Du kommer att ha mycket kundkontakt och behöver noggrant följa marknadsutvecklingen inom området. Du har personalansvar och förväntas attrahera, rekrytera, utveckla och bibehålla medarbetarna så att ni tillsammans blir ett starkt lag.

En vardag som konsultchef för denna grupp innehåller kundmöten och du skapar förutsättningar för att våra konsulter ska lyckas i sina roller. Du samverkar ofta med konsultchefskollegor i hela landet, våra kundansvariga säljare, specialistsäljare och vår leveransorganisation. Det kräver att du är en lagspelare som hellre vinner tillsammans än på egen hand.

Du rapporterar till affärsområdeschefen för Information Management i Stockholm och kommer sitta med i IMs ledningsgrupp.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du är en naturlig ledare som vill vara med och bygga och utveckla området samtidigt som du är resultatinriktad, strukturerad och drivande. Du motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har ett intresse och förståelse för olika lösningar inom IT-branschen och erfarenhet av strategisk rådgivning. Kort och gott är du den stjärna vi vill ha i vårt lag och den vi vill bygga vår framtid tillsammans med!

För att lyckas som konsultchef med denna grupp behöver du:

  • God erfarenhet inom området IT-strategi och arkitektur
  • Erfarenhet av att bygga, leda och utveckla konsultorganisationer 
  • Säljerfarenhet av konsulttjänster inom digital transformation och verksamhetsutveckling
  • Van att anpassa budskapet till mottagaren från mellanchefer till CxO-nivå.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa.

Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hans Gustafsson, Affärsområdeschef för Information Management, . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.  

 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

#LI-HYBRID

 

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis