IT-specialist inom VMware sökes till Ateas datacenter i Umeå!

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) i Umeå dig som vill jobba som IT-specialist med fokus på våra nationella datacenters där många spännande nya initiativ pågår. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur.

Teamet

Teamet består av kompetenta, drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. I Umeå är vi 15 stycken på AMS och hela kontoret rymmer totalt 100-talet medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. På Ateas karriärsida kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss på AMS.

Din roll i laget

I rollen som IT-specialist på Atea ansvarar du för att hjälpa kunder i deras IT-miljö med installation, leveranser, support och felsökning. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag innebär nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Du kommer till exempel att:

 • Arbeta med drift och förvaltning av datacentret samt regelbundet underhåll
 • Ansvara för 3rd-line ärendehantering, felsökning och problemutredningar
 • Bistå kollegor med problemlösning, driftsättande av nya kundmiljöer samt projektarbete
 • Arbeta med underhåll och uppgraderingar av VMware och detta  i en stor, modern och komplex VMware-miljö
 • Arbeta processbaserat enligt ITIL

Vad söker vi hos dig?

 • Har minst 3-5 år erfarenhet och kompetens inom datacenter och molnmiljöer
 • VMware på djupare/enterprise nivå
 • Erfarenhet av Software-defined network(SDN)
 • Linuxkompentens
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
 • Har B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Cisco UCS
 • Erfarenhet av storage djupare/enterprise nivå
 • Erfarenhet av backup
 • Erfarenhet inom automation som tex python, ansible, eller terraform

Som person:

Som IT-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid, men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Beredskap kan ingå i arbetsuppgifterna.

Vårt erbjudande till dig 

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Diego Adibzadeh på alternativt telefonnummer +46 90 71 28 92. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkluderin­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

02-12-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen