Liseberg Grand Curiosa Hotel söker Head Chef Breakfast i Göteborg

Om tjänsten

Liseberg Grand Curiosa Hotel söker Head Chef Breakfast
Liseberg AB

Liseberg Grand Curiosa Hotel öppnar våren 2023 och kommer tillsammans med vattenvärlden Liseberg Oceana, (öppnar 2024), skapa en helt ny plattform för våra gäster, varumärket Liseberg och för nya besöksanledningar till staden Göteborg. Det är nu dags att fokusera på projektets pre-opening-fas samt driftsättning. För Liseberg Grand Curiosa Hotel innebär det att vi behöver utöka den grupp av nyckelspelare som tillsammans bidrar till Lisebergs största satsning någonsin. Nu söker vi dig som vill bidra till att forma gästernas hotellupplevelse! 

Stig in genom dörrarna till ett magiskt hotell som väcker nyfikenhet och äventyrslust med kuriositeter, knasigheter och märkvärdigheter i varje hörn!

Lär känna din framtida ledare - Jason Alderton

Head Chef Breakfast
Nu söker vi en Head Chef till Liseberg Grand Curiosa Hotel som ansvarig för den operativa driften i köket för vår energifyllda och glädjeskapande frukostbuffé, samt personalrestaurangen Herr Dalers Kitchen. Frukosten serveras i vår fina Saluhall, där fyra öppna kök agerar frukostbuffé, våra frukostgäster kommer att kunna välja att äta där eller inta sin frukost i den angränsande vinterträgården där karusellen från 1923 tronar. Vi kommer att ta emot upp emot tvåtusen frukostgäster på högsäsong och vår personalmatsal kommer många hungriga kollegor att besöka för att fylla på energi.

Som Head Chef Breakfast är du ansvarig för att, tillsammans med dina Sous Chefs, leda och fördela arbetet för restaurangpersonalen på dessa enheter, så att möjlighet skapas för enastående upplevelser för våra hotellgäster och kollegor. Grand Curiosa Hotel är ett unikt hotell som erbjuder spännande möjligheter där du som Head Chef kommer att ha möjlighet att sätta din prägel på kökets inriktning och utbud, med stöd av hotellets F&B Manager. Här finns öppna kök och unika miljöer, helt enkelt en arbetsplats som du och ditt köksteam fyller med kreativitet och glädje.

Vi lever våra värdeord Omtanke, Kreativitet, Säkerhet, Kvalitet och Glädje och som Head Chef söker vi dig som är prestigelös, närvarande och beredd att göra om och göra nytt. Ditt team kommer att spela en viktig roll i skapandet av en atmosfär och kulinarisk upplevelse där våra gäster har möjlighet att ta en paus från vardagen och alla måsten, ha roligt och skapa minnen tillsammans.

I pre-openingfasen är du drivande i framtagandet av menykoncept för all matservering inom ditt ansvarsområde. Du är delaktig i rekrytering och utbildningsinsatser, dessutom planerar, förbereder och färdigställer du den operativa verksamheten inför öppning och i uppstartsskedet. När verksamheten så småningom övergår till mer löpande drift arbetar du med menyutveckling och är delaktig i att leda medarbetarna operativt. Inom ditt ansvarsområde ingår även sedvanliga uppgifter som att sätta och styra mot ekonomiska mål för ditt ansvarsområde, effektivisera och resursplanera verksamheten, och du har arbetsmiljö- och miljöansvar, även brand- och säkerhetsansvar.  

Vem är du?
Vi tror att du är senior i rollen som Head Chef, med minst 8 års erfarenhet av arbete inom hotell- och restaurangbranschen. Relevant utbildning inom hotell och restaurang ser vi som meriterande. Vi ser även att du har minst 4 års erfarenhet av en ledande position i kök där budget- och personalansvar ingått. Dina tidigare erfarenheter vittnar om bredd och variation inom ditt yrkesområde, där du behärskar att hantera större gästnivåer. God datavana och goda kunskaper i Excel och Word är önskvärt. Vi värdesätter om du har ett brinnande hållbarhetstänk i ditt arbete och bidrar till att Liseberg tar steget mot ökad hållbarhet. Vi söker dig som besitter förmågan och viljan att skapa oförglömliga höjdpunkter för våra gäster. 

Du är en trygg ledare och förebild som gärna har arbetat i uppstartsfas i liknande tjänst, men som också vill jobba långsiktigt och utvecklande när vardagen rullar på. Du kan hantera stora arbetsgrupper där många olika kulturer representeras och du sprider yrkesstolthet och värme bland dina medarbetare. Det innebär stor vikt vid tydlighet och kommunikation med möjlighet att kunna uttrycka sig väl både på svenska och engelska. Vi söker dig som har erfarenheten och kunskapen att stötta engagerade nya medarbetare i branschen med viljan att lära ut och förmågan att både ge och ta emot feedback.

Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet och ärlighet samtidigt som du inte tvekar att hjälpa till där det behövs som stöd för dina medarbetare där du kan coacha, utveckla och uppmuntra. Vi ser att du har lätt för att hitta nya lösningar och gillar att ha möjlighet att förändra och utveckla, vilket är extra viktigt vid öppningen av ett nytt hotell. En analytisk förmåga och ett ekonomiskt tänk är också något som vi värdesätter högt i våra ledarroller. Du ser dina medarbetare, sätter upp mål och ger återkoppling kontinuerligt. Du skapar team som har roligt tillsammans och sprider glädje!

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen