Säkerhetsspecialist i Stockholm

... Som säkerhetsspecialist på MTR Facility Management kommer du att få vara med på den spännande utvecklingsresa som företaget just nu är inne i. Säkerhet är en av MTR:s...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsspecialist på MTR Facility Management kommer du att få vara med på den spännande utvecklingsresa som företaget just nu är inne i. Säkerhet är en av MTR:s allra viktigaste fokusområden och något vi ständigt jobbar med för att kunna garantera en säker miljö för våra resenärer, kunder och medarbetare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara MTR Facility Managements huvudansvarige i alla frågor som rör säkerhetsområdet. Att vara säkerhetsspecialist innebär att driva uppföljning och utveckling av säkerhet och kvalitet. Du kommer att förvalta och utveckla verksamhetsledningssystemet inom MTR Facility Management och driva/genomföra projekt och aktiviteter med fokus på förbättringar. Du kommer att stötta verksamheten med expertis i allt som rör säkerhetsområdet och i det ansvaret ingår också att utbilda verksamheten i att arbeta på ett så säkert sätt som möjligt utifrån de rutiner, lagar och regler som finns. Du kommer också att arbeta med att sammanställa rapporter och analyser till både verksamheten och till våra kunder i frågor kopplat till säkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
Ge kompetensstöd i organisationen inom områdena säkerhet och kvalitet.
Driva arbetet i MTRFs säkerhetsgrupp
Sammanhållande för MTRFs krisberedskap inklusive egen periodisk beredskap
Samverka med MTRs övriga säkerhetsroller
Stötta verksamheten med processutveckling, mätningar, uppföljning och analys
Utvärdera, analysera och rapportera säkerhets- och kvalitetsavvikelser, och föreslå förbättringar

Som säkerhetsspecialist är du vidare en del av MTR Nordics koncerngemensamma säkerhetsgrupp och arbetar tillsammans med övriga bolagsrepresentanter för att MTR Nordics säkerhetsarbete bedrivs på bästa möjliga sätt.
Du kommer tillhöra avdelningen Operational development som utöver säkerhetsspecialist består av verksamhetsutvecklare och en koordinator. Ni rapporterar alla till Head of Operational development. Du kommer i ditt arbete att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare inom avdelningen men också med övriga delar av MTR Facility Management och MTR-koncernen.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad och lösningsorienterad, samtidigt som du tycker om ordning och reda. Du är kommunikativ, prestigelös och trivs att ha ansvar. Du är strukturerad, pedagogisk och sätter en ära i att leverera i tid med rätt kvalitet.
Rollen innebär många kontaktytor, både interna och externa, vilket ställer krav på hög samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.
Vidare har du:
Gymnasieexamen eller motsvarande
Gärna några års erfarenhet från en liknande roll
Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Powerpoint och Excel

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

Våra kunder inom Facility Management är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag. Vårt uppdrag är att tillhandahålla tjänster som gör MTR-koncernen mer leveranssäker samt vara ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden för förvaltning och service. Vår strategi för fortsatt utveckling bygger på ökad effektivitet och konsolidering men även affärsutveckling där vi ser stor potential till extern försäljning av våra tjänster.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-11
Referensnummer: C109783

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Sara Broberg Head of Business Development

    Mail:

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)

Ansök nu

Dela jobbannonsen