Miljökonsult vattenverksamhet till Karlstad

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Motiveras du av att driva miljöfrågor i spännande och komplexa projekt? Tycker du om ansvar och sedan tillfredsställelsen som infinner sig när miljö- och hållbarhetsaspekterna är i hamn? Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco!

Din framtida roll
Som miljökonsult med fokus på vatten kommer du arbeta som utredare och projektledare för framför allt projekt som rör vattenverksamhet enligt 11 kap. Miljöbalken. Du kommer också att arbeta med bedömning av påverkan på vattenmiljöer från olika typer av verksamheter. Du kommer att leda eller delta i arbetet med att ta fram miljökonsekvensbeskrivningar och andra underlag för tillståndsprövning av vattenverksamheter. Uppdragen kommer kunna vara allt från miljöanpassning av vattenkraft, större infrastrukturprojekt, vattenuttag mm.

Du kommer även att ansvara för att utveckla kundrelationer och marknadsföring av våra tjänster till både nya och befintliga kunder. Våra kunder finns inom samhällets alla olika sektorer och vi har många intressanta och spännande projekt där vi tillsammans arbetar för att bidra till våra kunders utveckling och hållbarhet.

Du kommer att ingå i miljögruppen i Karlstad som idag består av 7 konsulter och arbetar med framtagande av MKB-er och tillståndsansökningar enligt miljöbalken. Vi är miljövetare, biologer och har kompetens inom vatten- och energiområdet i gruppen och jobbar inom många olika projekt, stora som små. Det kan vara plan-, infrastruktur- och industriprojekt, vattenverksamhet, vindkraft med mera. Vi vill nu förstärka vår verksamhet med medarbetare som kan bidra i uppdrag kopplade till vattenverksamheter. Det är mycket som händer runtomkring i Karlstadsområdet som allt som oftast inbegriper vattenfrågor. Vi samarbetar inom hela Sweco så uppdragen kommer att kunna vara både lokala, regionala och nationella.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

  • har relevant högskole- eller universitetsutbildning ex civilingenjör miljö & vattenteknik, biolog med vatteninriktning, limnolog eller likvärdigt
  • har några års arbetslivserfarenhet som miljökonsult eller annan likvärdig erfarenhet
  • har erfarenhet av arbete med tillståndsprocesser kopplat till 11 kap. Miljöbalken
  • har god förståelse för miljökvalitetsnormer för vatten och har arbetat med utredning och klassificering av miljökvalitetsnormer och kvalitetsfaktorer i vatten
  • kunskap inom fiskbiologi betraktas som meriterande
  • Trivs med och är duktig på att skriva handlingar på svenska
  • Har B-körkort vilket är ett krav för tjänsten

Vem är du?
Som person är du självständig och initiativrik. Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare är du nyfiken på att till exempel hitta nya hållbara lösningar och vi tror att du har lätt för att möta och kommunicera med andra, är entusiastisk och strukturerad. Du har vana av samordning och arbete som konsulterande inom miljö och du ser värdet av samarbete i team.

Du är drivande, nytänkande och gärna tar dig an och utvecklar både vår egen och våra beställares verksamhet. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Varför jobba hos oss?
På Sweco Sverige respekterar vi varandras olikheter och lär oss av varandra. Hos oss får alla utrymme och möjlighet att ta beslut och göra skillnad. Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på medarbetarna. Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär och delar kunskap med varandra. Vi värdesätter lagarbete, engagemang, nytänkande och ansvar. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Ledarskapet
Varför jobba med mig? ”Som ledare är jag engagerad och driven. Jag inspireras av människor som har ett eget driv och vill utvecklas. Jag tror på teamwork och som din chef vill jag vara stöttande och coachande och underlätta för att du ska kunna göra ditt bästa. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det.” Gruppchef Timea Pronnier

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 5 december. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Karlstad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen