Ingenjör inom IT och/eller automation till Stockholm – Examensarbete VT 2023

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa oss att utveckla framtidens automationssystem? Är du intresserad av systemering, programmering och driftsättning? Vi i grupp El & Automation inom division Energi och Industri söker nu dig som ska utföra ditt examensarbete för att bli högskole- eller civilingenjör inom en industriell IT- eller automationsrelaterad utbildning.

Varför examensarbete hos oss?

Hos oss får du chansen att göra ditt examensarbete hos vår El- och Automationsgrupp i Stockholm. Här får du jobba tillsammans med våra mycket kompetenta specialister, projektledare och konstruktörer. Vi jobbar tätt med våra kunder inom bland annat processindustri och energianläggningar.

Vi erbjuder vägledning, hjälp och coaching från några av branschens vassare ingenjörer på området. Du kommer även att ha direktkontakt med några av Swecos många hållbara och samhällsnyttiga projekt. Vårt arbetssätt är ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden.

Tillsammans formar vi examensarbetet så att det passar både din utbildning och våra önskemål. Vi vägleder dig, hjälper dig och har några av branschens bästa ingenjörer på området i en skarp miljö i direkt kontakt med våra kunduppdrag.

Ett väl genomfört examensarbete kan vara en ingång till en spännande karriär som konsult inom industriell IT och automation hos oss i vår El och Automationsgrupp i Stockholm och/eller Uppsala.

Om examensarbetet

Vi ser ett behov av att kunna koppla data från verksamheters process ofta belägen i ett SCADA eller DCS system mot övriga IT-system. Övriga IT-system kan till exempel vara system för ekonomi, underhåll eller simuleringsverktyg.

För att utreda detta behov och utveckla moderna, generiska lösningar för systemintegration mot övriga IT-system ser vi att examensarbetet kan innehålla t ex: 

  • Kontakt med leverantörer av SCADA- och DCS-system
  • Utredning av vedertagna lösningar samt kommande lösningar
  • Gränssnitt mot de vanligt förekommande SCADA- och DCS-systemen
  • Inläsning och teori för kommunikationslösningar som OPC UA och MQTT
  • Framtagande av en systemarkitektur baserad på verkliga system
  • Installation av testsystem med koppling mellan systemen

Ovan är ett förslag på vad examensarbetet kan innehålla, där vi gärna ser att den sökande tillsammans med oss tar fram en beskrivning av det slutliga arbetet. Examensarbetet förväntas utföras av 1–2 personer.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som studerar på högskola eller universitet inom IT, automation eller processreglering. Meriterande är tidigare arbetslivserfarenhet inom industri och om du har erfarenhet av databaser och programmering inom industriell IT.

Vem är du?

Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du är inte rädd för att fråga om hjälp och söker självständigt lösningar för att komma framåt.

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2022-12-16. Intervjuer sker löpande och arbetet kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Bifoga CV, personligt brev och betygsunderlag från högskola eller universitet.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen