Miljökonsult inom förorenade områden till Göteborg

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Drivs du av miljöfrågor och speciellt förorenade områden? Har du lätt för att se möjligheter och samarbeta? Då kan du bli vår nya kollega i Göteborg! Vi söker nu juniora medarbetare till vår grupp som jobbar med förorenade områden. Du kommer att få ett mycket varierat jobb, och arbeta med olika typer av miljötekniska undersökningar och utredningar som även inkluderar fältarbete och provtagningar.

Varför jobba hos oss?
På Sweco jobbar ett stort gäng miljökonsulter med både bred och djup expertis. Vi har ett stort driv och genomför allt från utredningar och analyser till projekteringsuppdrag inom miljö-, vatten- och hållbarhetsområdet. Tjänsteutbudet är brett, vilket gör arbetet mycket omväxlande och vi möter dagligen kunder med olika behov och kollegor med många olika kompetenser.

Hos oss i Göteborg blir du del av en grupp med kompetenta och nyfikna människor, som tar stort ansvar för sitt arbete och som gillar att samarbeta och hjälpa varandra. Tillsammans jobbar vi tätt med våra kunder inom både privat och offentlig sektor. Projekt som gruppen arbetar med är alltifrån små saneringsprojekt till stora infrastrukturprojekt, alltifrån tidiga förstudier till projektering, riskbedömning, åtgärdsutredningar och miljökontroller och byggplatsuppföljning i samband med byggskede. Vi arbetar ofta i gränsöverskridande team tillsammans med medarbetare på andra orter och inom andra kompetensområden. Gemensamt är också att vi känner engagemang för att göra nytta i ett större sammanhang. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll
Du kommer att arbeta som handläggare i både mindre och större projekt, inom förorenade områden. Arbetsuppgifterna är bland annat att:

  • utföra historisk inventering av potentiellt förorenade områden
  • utföra och utvärdera miljötekniska undersökningar, både i jord, grundvatten, ytvatten och sediment
  • jobba i projekt från start till mål
  • utföra riskbedömningar av förorenade områden
  • arbeta med hållbarhet och ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Ledarskapet
Varför jobba med mig? ”Som ledare är jag organiserad, effektiv och driven med ett stort engagemang. Jag inspireras av människor som drivs av att förändra. Jag tror på teamwork och att hjälpa andra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på individens potential och att det mesta är nåbart så länge man är villig att jobba för det. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.” Gruppchef, Erika Hellström

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen och ett intresse av att jobba med förorenade områden. Du är flexibel och gillar ett varierat arbete som innebär både arbete på kontor och arbete ute i fält.

Det är meriterade, men inget krav, om du har erfarenhet av något av följande:

  • miljötekniska undersökningar
  • fältarbete och/eller provtagningar
  • klassificering av avfall/massor
  • erfarenhet från entreprenadbranschen
  • erfarenhet från myndighets- och tillsynsarbete inom förorenade områden

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt din vilja att utvecklas.

Vem är du?
Som person är du drivande, ansvarstagande, nyfiken och engagerad. Du har intresserad av att själv utvecklas. Du gillar att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, då kommunikation är viktigt både för kundrelationer och för goda resultat i uppdrag. För rollen är B-körkort ett krav.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Vi kommer löpande att arbeta med inkomna ansökningar. Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-01-31. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!

Kontakt
Har du några frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta:

Erika Hellström, gruppchef
erika.hellstrom@sweco.se
070 383 69 55

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

22-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen