Miljökonsult tillståndsprövning enligt miljöbalken till Jönköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder med deras miljömässiga utmaningar? Har du lätt för att se möjligheter och sätta kundens behov i fokus? Då kan du bli vår nästa kollega! Vi söker nu en miljökonstult med erfarenhet inom miljöfarlig verksamhet och tillstånd enligt miljöbalken.

Varför jobba hos oss? 

På Sweco jobbar ett stort gäng miljökonsulter med både bred och djup expertis. Vi har ett stort driv och genomför allt från utredningar och anlayser till projekteringsuppdrag inom miljö-, vatten- och hållbarhetsområdet.

Du kommer tillhöra gruppen Miljöutredningar i Jönköping, en grupp på nio konsulter som omfattar en bredd av kompetensområden – miljöfarlig verksamhet, arkeologi, naturmiljö, vattenverksamhet och miljösamordning i infrastrukturprojekt. Vi har tillståndsfrågorna som en röd tråd i vårt arbete och vi arbetar tillsammans över kontorsgränserna inom Sweco. Det innebär att det finns såväl erfarna som mediora och juniora kollegor där du får stora möjligheter att själv ta ansvar och forma din roll och framtid hos oss. 

Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på medarbetarna och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär av varandra och delar kunskap med varandra. Hos Sweco blir du en del av den gemenskapen. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Som miljökonsult med fokus på tillståndsprövning enligt miljöbalken kommer du arbeta som utredare, projektledare eller handläggare i projekt som rör miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap Miljöbalken. 

Du kommer leda eller delta i arbetet med att ta fram samrådsunderlag, miljökonsekvensbeskrivningar och andra underlag för tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet. Uppdrag kan vara allt från nya till ändrade och utökade tillstånd för olika typer av industrier, avloppsreningsverk och solcellsanläggningar med mera. Du kommer också få hålla i eller delta i samrådsprocessen för tillståndsprövningarna. Andra arbetsuppgifter kan vara periodiska besiktningar, laguppdateringar samt att bistå kunderna med egenkontroll enligt Miljöbalken.

Du kommer även vara med och utveckla kundrelationer och bedriva marknadsföring av våra tjänster till både nya och befintliga kunder. 

Ledarskapet

”Varför jobba med mig? Som ledare är jag organiserad, engagerad och driven. Jag inspireras av goda samarbeten där människor med olika kompetenser tillsammans löser utmaningar för ett hållbarare samhälle. Jag tror på teamwork och att hjälpa andra. På Sweco värnar vi om ett hållbart arbetsliv och min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag tror på individens potential och vilja att komma framåt. Att just du kan nå oerhört långt om du själv vill.” Gruppchef Charlotta Urberg

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • Har relevant högskole- eller universitetsexamen inom miljöområdet
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet från arbete med miljöfrågor för industri/miljöfarlig verksamhet
  • Tycker om och är duktig på att skriva på ett pedagogiskt och välformulerat sätt på svenska
  • Har minst B-körkort
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med tillståndsprocesser kopplat till 9 kap Miljöbalken, gärna som konsult

Vem är du?

Som person är du självständig, initiativtagande och tar ansvar samtidigt som du är en lagspelare som engagerar dig i projekten. Då arbetet innebär många interna och externa kontakter ser vi gärna att du är en utåtriktad person med god samarbetsförmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du, precis som vi, är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 8 januari 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.
Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Jönköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen