Inaktiv platsannons

Driftchef DC Rosersberg

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 30 november 2022
 • Rosersberg
Arbetsuppgifter

Åhléns är ett dynamiskt företag med hög förändringstakt och engagerade medarbetare som är inne i en spännande förändringsresa.

För att möjliggöra vår framtida position byggs nu ett toppmodernt automatiserat robotlager i Rosersberg utanför Stockholm. Det nya lagret kommer möjliggöra snabbare, smidigare och effektivare leveranser för kunder i alla kanaler i en väl integrerad process, oavsett om det är retail eller e-handel.

Vi söker nu två Driftchefer som i enlighet med Åhléns strategi, värderingar, policys och processer på ett engagerat och ansvarsfullt sätt, ska leda och utveckla sitt ansvarsområdet på Åhléns distributionscentral för att möta kundbehov i alla kanaler samt verka för att nå Åhléns övergripande mål på kort och lång sikt.

Det här erbjuder vi dig!

En ny roll där du ska driva, leda och utveckla genomförandet av våra nya strategier, värderingar, policys och arbetsprocesser på ett ansvarsfullt sätt. Du får möjlighet att vara med från start, säkra och implementera nytt datadrivet sätt att arbeta, med uppföljning och medverkan till utveckling och förbättring. Din roll blir att säkerställa och organisera driften tillsammans med kollegor och medarbetare.

Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi bättre.

Det här får du arbeta med

I rollen som Driftchef blir du en viktig nyckelspelare i Åhléns fortsatta tranformationsresa. Du kommer ha budgetansvar, tydliga resultatmål och personalansvar. Du kommer ha många kontaktytor både externt och internt där en god kommunikationsförmåga och management är viktigt för att lyckas i uppdraget. Det sker genom samverkan inom DC och tvärfunktionellt inom Åhlens. Då vi är i en verksamhet med truckar och flera nya arbetsprocesser är det en viktig del att arbeta med att säkerställa en bra och säker arbetsmiljö för att undvika belastningsskador. Här kommer du, tillsammans med kollegor, ha en viktig roll med ansvar för SAM.

Ansvar och focus för rollen

 • Säkerställa och förbättra produktivitet, kvalitet och ledtider
 • Coacha, utveckla, leda och organisera personal för driften
 • Budget och personalansvar
 • Analyser och presentationer till ledning
 • Utveckla processer och driva utvecklingsprojekt
 • Stödja utvecklingen av Åhléns system inom drift och försäljning
 • Arbetsmiljöansvar enligt skriftlig delegering
 • Samverka och förhandla med facken

Du rapporterar till DC Site manager, finns med i ledningsgrupp i Rosersberg och har övriga chefer som kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Till oss tar du med dig:

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande

 • Mycket god ledarskapserfarenhet och kommunikativ i tal och skrift

 • Mycket god förmåga att bygga relationer och förtroende både internt och externt

 • Erfarenheter av automationsanläggningar och god förståelse för system och processer och dess samspel

 • Erfarenhet av analysarbete eller projektledningsarbete

 • Erfarenhet och/förståelse om inblandade mjukvarusystem såsom, WMS, WCS, PLC, är meriterande

 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska

 • Erfarenhet av förhandlingar och facklig samverkan

I den här rollen så ser vi en person som ser till att det händer saker, som utan prestige, arbetar med de uppgifter och de personer som finns i gruppen och får energi av att utveckla och förnya. Du trivs i samarbete med andra och är en positiv samt lösningsorienterad person. Med tydliga mål, struktur och uthållighet, leder du gruppen framåt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en har mycket god kommunikativ förmåga med goda ledaregenskaper som både motiverar och inspirerar din omgivning. Vidare trivs du i en operativ och strategisk roll där du har förmåga att sätta in ditt ansvarsområde i ett större sammanhang. Vi ser en prestigelös, nyfiken, kommunikativ ledare som sätter laget främst.

Du blir del av ett starkt varumärke där det finns goda möjligheter att utvecklas vidare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss snarast. Du är placerad på Åhléns lager/distributionscentral i Rosersberg.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

För frågor om tjänsten kontakta Steven Yang,

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Rosersberg
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej