Sortimentschef - vikariat 6 mån i Solna

Om tjänsten

På Coop blir du en del av Sveriges största konsumentkraft. Med 3,5 miljoner medlemmar har vi större kraft än någon annan att påverka. Vi som jobbar på Coop Sverige arbetar med att driva mat-Sverige framåt och göra det mer hållbart, transparent och tillgängligt att handla mat.

Vi utvecklar hållbara matvaror och matvanor samtidigt som vi inspireras av att pröva något nytt. För om fler gör som Vi utvecklas hela mat-Sverige - häng på!

I vårt affärsområde Sortiment & Inköp satsar vi stort på utvecklingen av kundanpassade sortiment. Vi är övertygade om att framtidens kundupplevelse måste bygga på att man arbetar insiktsdrivet med utgångspunkt i analys av kunddata och en djupgående förståelse för kunden. Nu söker vi en ny driven och engagerad kollega som vill axla rollen som Sortimentschef, som likt oss, brinner för mat- och kundupplevelsen och vill vara med i utveckling av våra sortiment.

Anställningen är ett vikariat på sex månader med goda möjligheter till förlängning.

Din roll:

Som Sortimentschef på Coop kommer du att vara med på resan att skapa framtidens kundanpassade sortiment inom svensk dagligvaruhandel. Du är experten inom din kategori rörande kund- och konsumentbehov, branschtrender och sortimentsutveckling med syfte att leverera Sveriges bästa sortiment. Vi söker därför dig som har erfarenhet av att arbeta datadrivet och utvecklingsorienterat i en konsumentnära sortimentsroll. Vi tror att du, likt oss, brinner för mat- och kundupplevelsen.

I rollen som Sortimentschef ansvarar du för kategorins resultat och lönsamhet inom ramarna för Coops övergripande strategi, affärsprioriteringar och riktlinjer, och verkar aktivt för ett nära samarbete med Inköp, Pris, Space, Kampanj, Produktutveckling m.fl.

Du är ytterst ansvarig för att utveckla långsiktig kategoristrategi, taktiska årsplaner och ett kunddrivet sortiment, inklusive egna varumärken, för respektive butiksformat inom ramen av övergripande format-, sortiment-, och prisstrategi.

I ditt dagliga arbete fokuserar du främst på att metodiskt analysera och utveckla ditt sortiment med hjälp av datadrivna metoder och verktyg för att leverera ett aktuellt och attraktivt kundanpassat sortiment i butik samt online. Meriterande om du har erfarenhet av att driva sortimentsoptimeringar i en komplex affärsmodell där en effektiv helhet sitter i detaljerna. Att med intresse och nyfikenhet söka nya möjligheter till ökad försäljning och skapa samverkan med andra avdelningar och våra föreningar kring dessa är viktiga framgångsfaktorer på vår förändringsresa.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har;

 • Högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande, alternativt relevant arbetslivserfarenhet från ledande roll i butik inom dagligvaruhandeln

 • Dokumenterad erfarenhet av resultat- och lönsamhetsansvar med uppvisat gott resultat

 • Stor analytisk förmåga samt erfarenhet av att jobba datadrivet med diverse analytiska verktyg, metoder och datakällor

 • God datorvana och kunskap i Officepaket

 • Flytande i svenska och engelska - tal och skrift

Som person söker vi dig som är;

 • Ansvarstagande och resultatorienterad

 • Affärs- och lönsamhetsfokuserad

 • Har förmågan att se till helheten och samtidigt förstå komplexiteten i affären

 • Har god förmåga att prioritera och organisera arbetet effektivt och strukturerat

 • Driven och engagerad

 • Har mycket god samarbetsförmåga och är van att arbeta tvärfunktionellt

 • Tydlig i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 • Förändringsbenägen, ser möjligheter och aktivt kan söka nya uppslag och idéer

I den här rekryteringen använder vi oss av Alvalabs personlighetstest och test av logiska slutledningsförmåga.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Detaljhandel | Deltidsjobb

Ansök nu

Dela jobbannonsen