Inaktiv platsannons

Analytiker inom stora datamängder och maskininlärning i Stockholm - Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut söker efter en Analytiker inom stora datamängder och maskininlärning.

Om tjänsten

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.JobbeskrivningLockas du av att arbeta med komplexa frågor som bidrar till totalförsvarets utveckling? Är du civilingenjör eller naturvetare med intresse för dataanalys och maskininlärning? Då kanske just du är den vi söker!Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Avdelningen för Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd inom försvars- och säkerhetsområdet. Vi arbetar med en mängd olika frågeställningar i syfte att utarbeta besluts- och kunskapsunderlag som kan bidra till ökad kvalitet och effektivitet för Försvarsmakten och det civila försvaret. Exempel på områden och frågeställningar är hur totalförsvaret kan använda tekniska system och hur de påverkar totalförsvaret. Vi arbetar också med studier och forskning om extremism och terrorism, påverkan och kommunikation eller andra subversiva hot.För denna tjänst ligger fokus på att använda dataanalys och maskininlärning inom avdelningens arbete med analyser och forskning. Utveckling och anpassning av metoder, att jobba strategiskt med data samt hitta nya tillämpningsområden ingår också. I vårt arbete hämtar och bearbetar vi både strukturerad och ostrukturerad data från sociala medier, öppna databaser och enkäter. Visualisering och presentation av data och resultat är också viktiga delar av arbetet.Arbetet bedrivs både självständigt och tillsammans med uppdragsgivare och kollegor. Uppgifterna kan ha såväl långsiktigt fokus som arbete med korta tidsförhållanden och snabba slutsatser.Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som är civilingenjör alternativ har magisterexamen inom naturvetenskap, med inriktning mot dataanalys och maskininlärning. Du har dessutom goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.Du har arbetat med maskininlärning och bearbetning av stora datamängder. Vi ser även att du har programmeringsvana i Python, Java eller C/C++. Praktisk erfarenhet av programvaror för Natural Language Processing (NLP) och kännedom om djupinlärningsramverk som PyTorch eller TensorFlow är också meriterande. Det är även meriterande om du har förmåga till visualisering av data.Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har mycket god problemlösande analysförmåga som gör att du kan hantera och analysera komplexa problem. Samtidigt har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Dessutom ser du till helheten och har förmåga att växla mellan det breda och det djupa perspektivet. Vidare är du självgående och tar ansvar för din uppgift.Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap, Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.Du kommer att ingå i enheten Operationer och ledning som tillhör avdelningen Försvarsanalys. Läs gärna mer om vad vi gör: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 27 november!
Intervjuer är inplanerade till vecka 48.För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Ryrfeldt.
Fackliga företrädare är Lisa Hörnsten (SACO) och Ann Ödlund (OFR/S – ST).
Samtliga nås på .

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Publicerad den

01-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Stockholm - Kista
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
HR / Management
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

HR / Management | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola