Inaktiv platsannons

Inköpare till Orkla Confectionery & Snacks i Solna

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB söker efter en Inköpare till Orkla Confectionery & Snacks.

Om tjänsten

Orkla är den ledande aktören inom FMCG i Norden och Baltikum, och har även viktiga marknader i Centraleuropa, Österrike och Indien. Orkla har anställda som är verksamma i 28 länder och har en omsättning på 50 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige är en ledande snacks- och kexleverantör med välkända och starka varumärken såsom OLW, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Utvalda, Brago, Smash Bolaget tillverkar och säljer produkter inom segmenten kex, konfektyr, chips, nötter, popcorn, ostsnacks, choklad och lakrits. I Sverige har Orkla Confectionery & Snacks ca 600 medarbetare och en omsättning på 1,9 miljarder SEK.Job description: Nu söker vi på Orkla Confectionery & Snacks en driven och analytisk inköpare med dagligvarukompetens till vårt inköpsteam, som utgör länken för alla inköpsaktiviteter relaterade till bolaget. Vill du vara med och driva utvecklingen framåt tillsammans med kompetenta kollegor för Nordens ledande leverantör av märkesvaror till dagligvaruhandeln?Vi erbjuder
Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Kulturen präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att ta plats och utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är Orklas värdeord vilka hjälper oss att utmana och leverera mot våra affärsmål. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med goda karriärmöjligheter inom hela Orkla-koncernen.Rollen är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Solna Business Park. Vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt med viss möjlighet att arbeta på distans.Ansvarsområden & arbetsuppgifterOrkla har en matrisorganisation för inköp med ca 100 medarbetare som alla jobbar med inköp inom Orkla. Inköpsorganisationen består av två delar; en kategoriorganisation med ansvar för att ta ut kostnadssynergierna mellan alla Orklas bolag samt en lokal organisation som ansvarar för implementering av inköpsprojekt samt projektledning för optimerings- och innovationsinitiativ.Vi inom den lokala organisationen är det bolagsspecifika team som driver implementeringen inom Orkla Confectionery & Snacks, med stöd från centrala specialister vid behov. I rollen som inköpare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Att driva aktiviteter som stöttar bolagets hållbarhetsagenda.
  • Att självständigt leda projekt, följa upp inköpskostnader, besparingar/förbättringar och prognostisera utfall.
  • Att ansvara för ett antal inköpsområden med målet att uppnå lägsta totalkostnad utifrån våra högt ställda krav på kvalitet och matsäkerhet.
  • Att varje månad rapportera prisförändringar och prognosticera priser i nära samarbete med vår finansavdelning
  • Ansvara för leverantörsförhandlingar inom dina inköpsområden.
  • Att arbeta i tvärfunktionella projekt inom bland annat utveckling av nya produkter inom snacks och kex.
  • Att följa, analysera och rapportera världsmarknadsprisförändringar inom dina inköpsområden.
Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar och många kontaktytor, i en dynamisk arbetsmiljö och i nära samarbete med produktionen i Filipstad. Rollen innebär ca 10 resdagar per år, främst inom Norden.KvalifikationerVi söker dig som är utbildad civilingenjör, civilekonom eller motsvarande. Du har 3-5 års erfarenhet av inköps- och förbättringsarbete. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från FMCG branschen, affärssystemet SAP och kunskaper i engelska.Personliga egenskaperSom person är du affärsmässig och drivande, strukturerad och initiativtagande med stor social kompetens och förmåga att skapa nätverk både externt och internt. Du är analytisk och noggrann i ditt sätt att arbeta, samtidigt som Du trivs med varierande arbetsuppgifter, där förmågan att både se detaljen och skapa överblicken ingår som naturliga inslag. Du är en teamplayer som trivs i en innovativ och framåt organisation.AnsökanVill du arbeta med några av Sveriges mest älskade varumärken? Välkommen med din ansökan via länken nedan, gärna så snart som möjligt, dock senast 4 december.Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta gärna Ida Eriksson, Procurement Manager, .

Publicerad den

29-01-2024

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Solna | Logistik / Transport | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola