Inaktiv platsannons

Analytiker i Stockholm

Hyresgästföreningen söker efter en Analytiker.

Om tjänsten


Vill du kunna förändra med hjälp av siffror och analys? Brinner du för allas rätt till en god bostad? Vill du ta ansvar för Sveriges främsta sida för bostadsrelaterad fakta?
Vi söker en analytiskt sinnad utredare med akademisk bakgrund med inriktning mot kvantitativt inriktad samhällsvetenskap som nationalekonomi, statsvetenskap, sociologi eller motsvarande, som vill vara med och bidra till Hyresgästföreningens kunskapsarbete genom publiceringsansvar för sajten

Ditt uppdrag
Uppdragen kommer att omfatta kunskapsinhämtning, kvantitativa analyser och publicering på sajten Exempel på uppgifter som publiceras på idag:
  • Statistik över byggande och genomslag för statliga stöd
  • Hushållens boende och boendekostnader
  • Trångboddhet och bostadsyta
  • Bostadsmarknadens avdrag och bidrag
I tjänsten ingår också ständigt utvecklingsarbete kring för att bredda sajtens utbud.

Din bakgrund
Vi söker dig som har stort samhällsintresse, är väl förtrogen med statistik, är analytiskt sinnad och har förmåga att sortera fram det som är intressant och relevant i ett stort material. Du ska vara en god stilist och kunna beskriva komplicerade förhållanden både kort och lättbegripligt.
Du ska kunna eller vara beredd att snabbt lära dig publicera i wordpress och kartorna i CartoDB (eller liknande program).

Dina egenskaper
Du är en person som inger förtroende och ditt arbete präglas av noggrannhet. Du går in för det du gör och trivs med eget ansvar. Du är samtidigt en lagspelare som är nyfiken på nya idéer och arbetssätt för att utveckla dig själv, gruppen och organisationen i stort. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Att arbeta hos oss
Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. Vi har tex kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet att delvis arbeta på distans. Hos oss är varje medarbetare viktig för hyresgästerna varje dag. Vid några tillfällen per år skapar vi extra energi och engagemang genom att arbeta tillsammans med samma arbetsuppgift oavsett vilken roll vi har till vardags. Då träffar eller ringer vi hyresgästerna och pratar om exempelvis tryggheten i kvarteret. På vår webbplats kan du läsa mer.

Välkommen med din ansökan redan idag eller senast den . Vi arbetar med rekryteringen löpande och den kan komma att avslutas innan dess. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Martin Hofverberg, chef på Analys och utredning, . Vår fackliga representant är Josefin Moback, Saco, , Berit Belgacem, Handels, .

Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar, 9 000 förtroendevalda och 850 anställda över hela Sverige. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått - allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp. Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt ; På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka!

Publicerad den

11-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Projektledning / Konsultjobb
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Stockholm | Projektledning / Konsultjobb | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola