Inaktiv platsannons

Legal trainee, Sverige i Stockholm

Fortum söker efter en Legal trainee, Sverige.

Om tjänsten

Fortums Legal & Compliance team ansvarar för Fortums juridiska angelägenheter, etik- och regelefterlevnad, datasekretess och interna kontroller inom är ett team om cirka 40 professionella, välkvalificerade jurister i Finland, Sverige, Polen och Norge.

Din roll
Vi letar efter dig, en entusiastisk, målmedveten och nyfiken juridikstuderande, som vill bli en del av vårt juristteam och arbeta som ”Legal Trainee” . Vi erbjuder en tjänst som omfattar deltid (ca 3 dagar per vecka) under perioden november/december 2022 till juni 2023 samt med en möjlighet att därefter arbeta heltid under sommaren 2023. Som Legal Trainee på Fortum kommer du att vara en del av vårt globala juristteam och stödja teamet i olika ärenden, såsom kontraktsgranskning och kontraktsskrivning, juridiska analyser, allmänna bolagsrättsliga och regulatoriska frågor samt annan allmän juridisk support inom miljörätt, data privacy, offentlig upphandling, cyber security, fastighetsrätt, EU-rätt, etc., beroende på dina intressen och din erfarenhet.
Vi erbjuder dig
Som Legal Trainee hos oss har du en stor möjlighet att lära dig mer om hur det är att arbeta som bolagsjurist och vara en del av ett globalt juristteam i ett stort noterat företag. Du får värdefull erfarenhet av att arbeta i en verkligt internationell miljö och i nära samarbete med verksamheten. Vi erbjuder dig ett mångsidigt, utvecklande jobb i en utmanande och givande arbetsmiljö med kontinuerligt stöd från erfarna juristkollegor.
Vår arbetsmiljö präglas av värme och ömsesidig respekt. Vi värdesätter dina idéer och uppmuntrar dig att hitta egna lösningar. Även om vi arbetar inom olika kompetensområden är vår teamanda stark, vi tar hand om varandra och tillsammans arbetar vi för att nå våra gemensamma mål.
Du kommer att vara baserad vid vårt kontor i Solna, i nya, fräscha lokaler i Arenastaden. Marknadsmässig lön erbjuds.
Dina kvalifikationer
Du är juridikstudent och för närvarande i slutet av dina studier vid ett svenskt universitetet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska (både skriftligt och talande) och goda kommunikationsförmågor i allmänhet. Vi värderar att du är noggrann och med ett öppet sinne och ”can-do” attityd oavsett om de tilldelade uppgifterna är enkla eller mer omfattande och utmanande. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt. Tidigare arbetslivserfarenhet som erhållits på en advokatbyrå och/eller som praktikant/legal trainee på bolag anses vara ett plus.
Intresserad?
Vänligen skicka in din ansökan, CV och ett studieintyg (inklusive betyg) via vårt rekryteringsverktyg online senast den 16 november 2022, men gärna tidigare då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi har hittat en lämplig kandidat. Vi hoppas att du ska kunna börja hos oss redan i mitten/slutet av november.
För mer information, vänligen kontakta Senior Legal Counsel Patricia Lehman på eller via e-post I denna tjänst kan säkerhetskontroll förekomma. För att upprätthålla en drogfri arbetsplats genomför vi slumpmässiga drogtester.
För kontakt med fackliga representanter vänligen ring . Fortums Akademiker: Per Kenttä, Unionen: Birgitta Henriksson.

Fortum är ett energiföretag som fokuserar på omställningen till en renare värld. Vi bidrar med kraften som driver omställningen till en koldioxidneutral ekonomi och erbjuder våra kunder och samhället ren energi och hållbara lö Norden finns vår kärnverksamhet med produktion av fossilfri el, elhandel, fjärrvärme och tjänster inom återvinning och aktie är listad på Nasdaq Helsinki.

Publicerad den

09-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Gymnasium
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Säkerhet
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Stockholm | Säkerhet | Deltidsjobb | Gymnasium