Projektingenjör inom anläggning, infrastruktur eller VA till Malmö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du en lagspelare med erfarenhet från tekniska anläggningsprojekt? Trivs du i samhällsbyggnadsbranschens olika skeden och vill vara en viktig del i ett beställarteam? Vill du bli en av projektledningskonsulter på Sweco? Då vill vi träffa dig!

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt. Just nu har vi en medarbetare som ska vara föräldraledig och vi behöver fylla medarbetarens roll som projektingenjör hos kunden.

Vi på Sweco är måna om din utveckling och din motivation i de arbetsuppgifter du har. Vi kan över tid erbjuda olika utvecklingsvägar som vi formar tillsammans utefter ditt behov och önskemål. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet och att utvecklas, oavsett vilken utvecklingsväg som passar dig.

Din framtida roll
Hos oss kan du komma att arbeta med olika projektledningsområden inom olika delar av samhällsbyggnadsbranschen i allt från tidiga stadsutvecklingsskeden, planering- och designskedet till genomförandeskedet och förvaltningsfas. Vi jobbar nära våra kunder och hjälper ofta kunderna på beställarsidan med projekteringsledning, byggledning eller projektledning.

På Sweco kommer du att ingå i en grupp med projektledare. Många av oss har en specialistkompetens inom exempelvis kalkyl, arbetsmiljö eller tidplanering. Vi värderar ditt intresse för projektledning och en hållbar samhällsbyggnadsbransch.

Just denna roll hos kunden innefattar att jobba med planering och att vara stöd till projektledaren och avlasta projektledaren med uppgifter inom tidplanering, kostnadsstyrning och riskhantering.

Arbetsuppgifterna i detta första uppdrag innebär bl.a.
• Upprätta delprojektbudget, budgetavstämningar, kostnadsprognoser och ekonomiska redovisningar i samråd med projektledare
• Sammanställa ekonomisk redovisning för månadsrapport.
• Upprätta, stämma av och uppdatera tidplaner i PrimaVera i samråd med projektledare
• Samordna tidplaner såväl inom projektet som med övriga projekt
• Leda och samordna riskhantering inom projektet
• Följa upp och rapportera entreprenörens riskhantering i samråd med projekt-, entreprenad- och byggledare
• Medverka i organisatorisk planering och upphandling av konsulter och entreprenörer inkl. framtagande av förfrågningsunderlag

Dina erfarenheter
Du som söker har
• Ingenjörsutbildning inom väg- och vattenbyggnad eller annan 5-årig teknisk utbildning
• Minst 5 års erfarenhet av liknande arbete i projekt inom anläggning, infrastruktur eller VA
• Bred erfarenhet inom planering och projektledning
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du
• Har erfarenhet av PrimaVera
• Har kunskap om PMI
• Har erfarenhet som BAS-P
• Har erfarenhet inom kalkyl
• Har erfarenhet av samverkan/partnering

Vem är du?
Vi söker dig som är engagerad, nyfiken och strukturerad. Du förstår vikten av att kommunicera och samarbeta och tar hjälp, hjälper andra för att söka lösningar att komma framåt. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Du är kundfokuserad och affärsmässig och tycker om att skapa kontakter både externt och internt.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 30 november 2022. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen?
Välkommen att kontakta gruppchef Charlotte Falck på charlotte.falck@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

29-11-2022

Extra information

Status
Öppen
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen