Inaktiv platsannons

Controller i Västerås

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Controller

Sökes till Västerås

Till Peabs kontor i Västerås söker vi nu en Regioncontroller med ansvar för våra bostadsutvecklande regioner Region Bergslagen och Region Mälardalen. I rollen som Regioncontroller analyserar du verksamheten för regionen och stöttar ledningen i budget- och prognosarbete samt att rapportera utfall per månad och kvartal. Utöver detta kommer du att utgöra stöd i redovisning, skatt och momsfrågor samt stödja projektchefer i detta vid förvärv och försäljning av fastigheter samt bolag eller tecknande av exploateringsavtal. Som regionscontroller medverkar du till att samordna rutiner och metoder inom affärsområdet.

Ansvarsområden

  • Ansvar för intern kontroll av de ekonomiska delarna av regionens verksamhet
  • Ansvar för att redovisning och rapportering inom regionen utförs enligt Peabs övergripande värderingar, och inom dessa frågor, att samverkan sker med övriga enheter inom AO Projektutveckling

Arbetsuppgifter

  • Stödja regionchef, projektchefer och projektledare i prognosarbetet
  • Sammanställa och rapportera regionens prognos och utfall samt kapitalbindning
  • Stötta projektchefer och projektledare i den ekonomiska uppföljningen av verksamheten
  • Analysera och utvärdera regionens resultat och kapitalbindning
  • Implementera gemensamma rutiner och mallar och säkerställa att dessa följer affärsområdets och Peabs rutiner
  • Förmedla kunskap och insikt om gällande lagar och regler
  • Rådgivande och stödjande funktion i skatte- och momsfrågor

Bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och viss arbetserfarenhet som Controller eller bakgrund inom redovisning eller revision. Du har tidigare arbetat i en verksamhetsnära roll och som mycket meriterande ses tidigare erfarenhet inom fastighets- eller byggbranschen. Som person är du analytisk och noggrann med en hög grad av flexibilitet. Du är en utåtriktad person som trivs att arbeta med många kontaktytor och i en bred roll. Vi ser även att du är trygg i dig själv, du vågar ifrågasätta när så behövs, samtidigt som du trivs att arbeta i en prestigelös miljö.

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att utvecklas och arbeta med kompetenta medarbetare i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Eriksson på telefon 0733-37 62 98.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-12-16

Publicerad den

09-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Västerås
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Västerås | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)