Inaktiv platsannons

Analytiker med intresse för samhälls- och kommunalekonomi, Västerbottens län i Sundsvall

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du statistiker eller ekonom och vill jobba med samhällsfrågor som engagerar? Vi har stor efterfrågan på våra tjänster inom samhällsekonomi och vill förstärka vårt team med två kollegor.  

Vår grupp arbetar nationellt och våra medarbetare sitter idag på kontor från Sundsvall i norr till Karlskrona i söder.

Varför jobba hos oss?
Affärsområdet Samhällsanalys & Strategi på Sweco är en av Sveriges främsta verksamheter inom ekonomisk hållbarhet. Hos oss får du arbeta i en kreativ konsultmiljö med erfarna och kompetenta kollegor, och med engagerande samhällsfrågor. Vi är rådgivare inom samhällsutveckling, från strategi, analys och planering till utformning. Våra fokusområden är välfärdsfrågor, demografi, kommunalekonomi, stadsplanering, regional utveckling och infrastrukturfrågor. Dessa områden påverkar människors vardag och utgör grunden till ett väl fungerande och inkluderande samhälle. Samhällsplaneringen står inför stora utmaningar, med en urbanisering som tilltar och städer som växer. Det innebär utmaningar för både städer och landsbygd. Vi hjälper våra kunder att planera för en hållbar framtid tillsammans.

Din roll
Du kommer att tillhöra vår grupp för samhällsekonomi och till stor del arbeta med samhällsekonomiska analyser både på kommun-, region- och samhällsnivå. Vår grupp har idag fem medarbetare och vi sitter på Swecokontor från Sundsvall i norr, i Uppsala, Stockholm och till Karlskrona i söder.

Dina uppdrag kan exempelvis handla om att utveckla ersättningsmodeller, Raps-analyser, långsiktiga kommunal- eller regionalekonomiska analyser, nyttoanalyser, samhällsekonomiska bedömningar eller att ta fram nyckeltal, indikatorer och resursfördelning inom offentlig verksamhet. Det kan även röra sig om att beräkna ekonomiska konsekvenser av utredningsförslag.

De frågeställningar vi möter i våra uppdrag spänner över ett brett samhällsutvecklingsfält – exempelvis tillväxtfrågor, bostäder, befolkningsprognoser, näringslivsutveckling, arbetsmarknad, skola och utbildning samt vård och omsorg. De analys- och statistiktjänster som vi levererar riktar sig till beslutsfattare, främst inom offentlig sektor.

Vi arbetar med ett flertal både stora och små kommuner, regioner och med statliga myndigheter som Regeringskansliet. Våra uppdrag är viktiga planeringsinstrument inför strategiska beslut. Våra uppdrag genomförs av våra experter i nära dialog med kund.

Om dig
Vi söker dig som:

  • är statistiker eller nationalekonom
  • har erfarenhet eller intresse för kommunalekonomi och samhällsekonomi
  • kan ha erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor exempelvis som controller eller strateg
  • kan ha arbetat med dessa frågor på annan konsultverksamhet

Som person behöver du kunna ta kontakt med andra och bygga relationer samt kommunicera med många olika typer av personer. Det är viktigt att du tycker om att presentera resultat både muntligt och skriftligt. Vi välkomnar dig som liksom vi tycker om att dela med dig av din kunskap till andra och som har ett högt samhällsengagemang.  

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 10/1 2023. Urval och intervjuer sker löpande, med uppehåll för jul- och nyårshelgerna och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Sara Lindberg på 070-421 05 31 eller .

Varmt välkommen med din ansökan!

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

06-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej