Inaktiv platsannons

Sales Specialist inom Software och cloud i Stockholm

Om tjänsten

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Våra kunders investeringar i mjukvara och molntjänster är verksamhetskritiska och kräver därför service, rådgivning och support i världsklass. Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som Sales Specialist inom Software & Cloud med fokus på att sälja, utveckla och förvalta våra kunders mjukvarulösningar. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Jag heter Eva Forsgren och är försäljningschef på Atea och mitt teams uppdrag är att stärka Ateas position inom mjukvara och molntjänster i region Stockholm. Därför är jag på jakt efter just dig som vill ta en plats i mitt team och tillsammans med oss leda våra kunder i deras digitala utveckling. Hos mig kommer du få stort ansvar från start och du kommer förväntas ta egna initiativ och bidra till teamet. Mitt fokus som ledare är att coacha för din utveckling och för kunskapsdelning inom vårt team där det är fritt att bidra stort som smått, ”laget före jaget”!

Som ett komplement till vår onboardingprocess och utbildning ser jag att du med din erfarenhet av försäljning har metoder och arbetssätt som du kan ta med dig till oss och snabbt bli produktiv. Vi arbetar med kunder som uppskattar att bli utmanade och där vi förväntas ta en position som både nytänkande och rådgivande, och där vi stöttar och utmanar i kundens strategiska förflyttning.
 

Din roll i laget
Rollen som säljspecialist på Software & Cloud handlar i korthet om relationer. Relationer och kontakter med kunder, inom både privat och offentlig sektor, internt på Atea och inte minst med alla våra partners. Vi har ett fantastiskt nätverk av olika leverantörer och partners som vi samarbetar med och som även tillhandahåller utbildningar för våra specialister.

Arbetet består av många delar, vilket gör det både komplext, roligt och utmanande. Du kommer arbeta som avtalsansvarig hos våra kunder, vilket innebär uppföljning, hantering av licens- och avtalsfrågor samt förhandlingar. Du kommer utmana och vägleda våra kunder till nya lösningar och tjänster som hjälper dem på sin digitala resa och du kommer hantera prissättning, kostnadskalkylering, juridiska frågor och upphandlingar. Du behöver trivas i en rådgivande roll och drivas av att göra affärer. Jag tror dessutom att du behöver vara lyhörd och ha stor social förmåga och om du älskar Excel och Power BI är det är stor fördel.

Som säljare på Software & Cloud  underlättar det om du är nyfiken och orädd när det gäller ny teknik. Det händer otroligt mycket i vår värld, du kan aldrig bli fullärd. Men man är aldrig ensam, vårt härliga team stöttar och hjälper varandra varje dag och inga frågor är för dumma för att ställa. Vi har högt i tak och tycker att ingenting är omöjligt!


Vad söker vi hos dig
Du trivs i rollen som ”Trusted Advisor” och har därför en stor drivkraft att hela tiden lära dig nya saker för att kunna ha ett proaktivt förhållningssätt och söker lösningar i uppkomna problem där du fungerar konstruktivt både på egen hand och i grupp. Du är driven och självständig i ditt arbete, noggrann och beredd att gräva djupt för att möta kundens behov och krav. Professionalism kännetecknar dig i allt du gör. Du är bra på att skapa relationer och ger ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck.

För att lyckas i tjänsten som Sales Specialist tror vi att du har följande:

  • Erfarenhet av försäljning
  • Förhandlingsvana
  • Språkkunskaper: Svenska och engelska, flytande i både tal och skrift

Meriterande kompetens:

  • Kunskap och erfaren av Microsoft eller någon av de andra stora mjukvarutillverkarna
  • Erfarenhet av upphandlingar eller annan juridisk erfarenhet, gärna inom LOU
  • Erfarenhet av tjänsteförsäljning
     

Vårt erbjudande till dig
Hos oss får möjlighet att medverka och påverka helheten i Ateas produktaffär. Du får vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa.

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta mig på  telefonnummer 076-111 0004. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan

Publicerad den

05-09-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)