Inaktiv platsannons

IT-specialist med fokus på Linux i Stockholm, Göteborg (alt. valfritt Ateakontor)

Om tjänsten

Är du specialist inom Linux och är redo för nästa steg? Tycker du att det är kul att arbeta i en driftorganisation som förespråkar fortbildning och utveckling och där du får arbeta långsiktigt med kunder? Atea Managed Services (AMS) söker dig som vill jobba i team där det råder ”en för alla och alla för en”, där man känner samhörighet och där vi stöttar och delar varandras vardag. Helt enkelt ett team som tillsammans tas sig an både små som stora utmaningar och möjligheter.

Din roll i laget 

Vi på Atea Managed Services har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från Ateas eget datacenter, som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder och/eller kundägd datacenter. Närheten till vår kund är viktigt då vi tillhandahåller tjänster i kundägd datacenter.

I rollen som it-specialist kommer du att ta ansvar för hela eller delar av våra kunders it-miljö genom att svara på tekniska frågor, göra installationer samt övervaka deras driftmiljö och system. Genom logiskt tänkande och felsökningsmetodik kommer du att säkerställa driften inom it hos våra kunder. Du kommer också att bidra och ge stöd med din tekniska kunskap till våra kunders utveckling, genom att sätta dig in i deras verksamhet och förstå den ur ett it-perspektiv.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Att hålla plattformen levande och anamma nyheter med stor nyfikenhet för att bidra till kunders digitala förflyttning och utveckling inom it.
 • Driftinförande med leverans- och driftförvaltning genom felsökning, installation och uppgradering, övervakning och förbättring via vårt kontor i Mölndal men även på plats hos kund.
 • Att bidra till utveckling av våra tjänster på området, kravställning och deltagande i implementations- och utvecklingsprojekt.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor och dina kunder. AMS Operations består av en härlig mix med olika bakgrunder och kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar som ett lag för att ge våra kunder bästa support och stödja deras utveckling framåt, med Sveriges bästa kundnöjdhet som mål och här kommer du bli en nyckelspelare.

Vad söker vi hos dig? 

Som it-specialist på AMS Operations ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad och levererar på tid men även tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är även en god problemlösare med analytiska förmågor samt har stort teknikintresse och drivkraft att lära sig ny teknik. Du är flexibel och har en positiv inställning till förändringar och kan snabbt anpassa dig till nya situationer. Du har god förmåga att samarbeta med ditt team eller andra medarbetare inom organisationen.

För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:

 • God kunskaper inom Linux OS t.ex. Red Hat, CentOS, Ubuntu
 • Några års erfarenhet inom datacenter; operations eller/och monitoring
 • Erfarenhet av metodisk felsökning och felavhjälpning av server, nätverk, datorer och kringutrustning.

Meriterande är om du har erfarenhet av:

 • Programmering t.ex. python, ansible och perl
 • Virtualisering och Containers
 • Databaser t.ex. oracle, postgres, mongodb och mysql
 • Windows Server
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it. 

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi hoppas du vill bli en i vårt team! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kalpana Begum, funktionschef, via alternativt Filippa Bredwad, Talent Partner, via .

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. 

 

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Publicerad den

06-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm, Göteborg (alt. valfritt Ateakontor)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)