Inaktiv platsannons

Miljökonsult inom tillståndsprövning till Örebro i Örebro län

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du utvecklas och samtidigt vara med och göra skillnad? Har du lätt för att se möjligheter och sätta kundens behov i fokus? Då kan du bli vår nya kollega! Vi söker nu miljökonsulter med god erfarenhet av tillståndsprövning enligt 9 och 11 kap. Miljöbalken till vårt kontor i Örebro. 

Varför jobba hos oss?

På Sweco jobbar ett stort antal miljökonsulter med både bred och djup expertis. Vi har ett stort driv och genomför allt från utredningar och analyser till projekteringsuppdrag inom miljö-, vatten- och hållbarhetsområdet.

Du kommer tillhöra region Miljö Öst med miljökonsulter i Örebro, Falun, Gävle, Västerås Uppsala, Norrköping, Nyköping och Linköping. Vi arbetar tillsammans inom regionen och också förstås med grupper i övriga landet. Totalt är vi över 400 miljökonsulter!  Det är en fin region bestående av engagerade medarbetare, såväl många mycket erfarna såväl som mediora och juniora konsulter där du får stora möjligheter att ta ansvar och forma din roll och framtid hos oss.

Sweco är en trygg och välmående organisation som satsar på medarbetarna och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till utveckling där vi lär av varandra och delar kunskap med varandra. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

Din framtida roll

Som miljökonsult med fokus på tillståndsprövning kommer du arbeta som utredare, projektledare eller handläggare i projekt som rör miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap. Miljöbalken och/eller vattenverksamhet enligt 11 kap. Miljöbalken. Beroende på din bakgrund och ditt intresse kommer du också att ges möjlighet att arbeta med fördjupade specialistutredningar.

Du kommer att leda eller delta i arbetet med att ta fram samrådshandlingar, miljökonsekvensbeskrivningar och andra underlag för tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet och/eller vattenverksamheter. Uppdragen kommer kunna vara allt från nya och utökade tillstånd för olika typer av industrier, avloppsreningsverk, energi- och biogasanläggningar, hamnar och solcellsanläggningar med mera. Prövning av vattenverksamheter sker oftast i större infrastrukturprojekt, vattenuttag, vattenkraft mm.

I ditt arbete träffar och samarbetar du med många av våra kunder och ansvarar för att skapa och upprätthålla goda kundrelationer. Våra kunder finns inom samhällets alla olika sektorer och vi har många intressanta och spännande projekt där vi tillsammans arbetar för att bidra till våra kunders utveckling och hållbarhet.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som:

  • Har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom miljöområdet
  • Har några års arbetslivserfarenhet som miljökonsult, på myndighet eller inom näringslivet
  • Har erfarenhet av arbete med tillståndsprocesser kopplat till 9 eller 11 kap. Miljöbalken
  • Trivs med, och är duktig på att skriva på ett pedagogiskt och välformulerat sätt på svenska
  • Har B-körkort

För dig som vill jobba specifikt med vattenverksamheter är det meriterande med:

  • erfarenhet från domstolsförhandlingar
  • god förståelse för klassificering av miljökvalitetsnormer och kvalitetsfaktorer i vatten
  • universitets eller högskoleutbildning med vatteninriktning
  • kunskap inom fiskbiologi

Vem är du?

Som person är du självständig, initiativtagande och tar ansvar samtidigt som du är en lagspelare som engagerar dig i projekten. Vi fäster stor vikt vid att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare är du nyfiken på nya hållbara lösningar och vi tror att du har lätt för att möta och kommunicera med andra, är entusiastisk och strukturerad. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

09-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro län
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej