Inaktiv platsannons

Civilingenjör inom skeppsbyggnad i Stockholm - Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut söker efter en Civilingenjör inom skeppsbyggnad.

Om tjänsten

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.Arbetsbeskrivning:Vill du vara med och påverka kommande generationers ytstridsfartyg och ubåtar? Har du en civilingenjörsutbildning inom skeppsbyggnad eller motsvarande erfarenhet? Tycker du om att programmera? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med nationella och internationella samarbeten? Kanske är du vår nästa medarbetare!Vad bidrar du med i arbetet hos oss?Arbetet omfattar vidareutveckling av våra mjukvaror för fartygs- och ubåtsdesign, samt vår mjukvara för operationsanalys, där krigsspelsliknande Monte Carlo-simuleringar av sjöstrid utförs. Detta i syfte att värdera ubåts- och fartygskoncept för att därmed avgöra vilket som ger bäst nytta i förhållande till kostnaden. Syftet är att i ett tidigt designskede öka kunskapen om den tänkta plattformen. Våra mjukvaror är skrivna i C#, Delphi och Python.Vi samarbetar med, och utbildar, personal från Försvarsmakten, FMV, industrin samt strategiska internationella partners. Inom gruppen samarbetar vi nära, både under planering och genomförande av uppdragen. Samtidigt finns det en hög förväntan om initiativförmåga och självständighet hos enskilda medarbetare. Runt gruppen finns ett välutvecklat nätverk inom forskning, försvar, industri och högskola. Arbetet bedrivs huvudsakligen på vårt kontor i Kista men resor både inom och utom Sverige förekommer.Har du den komptensprofil vi behöver?Vi söker dig som är civilingenjör med inriktning mot skeppsbyggnad och med ett intresse för programmering. Vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som har några års arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du läst extra kurser i programmering eller har annan programmeringserfarenhet. Erfarenhet av C#, Delphi och Python är meriterande. Domänkunskap inom den marina sektorn och systemkunskap om ubåtar och örlogsfartyg är meriterande.

Du har en aldrig sinande nyfikenhet på nya problem som testar din förmåga till lärande, analys och problemlösning. Du är resultatinriktad och inte rädd att ta egna initiativ. Vi förväntar oss att du har god förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp.Vad erbjuder vi dig?På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.Du kommer att ingå i enheten Mark- och sjösystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 29 januari!För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschefer Anders Lindström eller Anna Önehag. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på .Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Publicerad den

09-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Stockholm - Kista
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola