Inaktiv platsannons

Mjukvaruutvecklare inom luftsystemvärdering i Stockholm - Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut söker efter en Mjukvaruutvecklare inom luftsystemvärdering.

Om tjänsten

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.Arbetsbeskrivning:Vill du vara med och utveckla mjukvarusystem för kvantitativ modellering, simulering och värdering gällande kommande generationer stridsflygsystem? Har du en civilingenjörsutbildning i datateknik eller motsvarande erfarenhet? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med nationella och internationella samarbeten? Kanske är du vår nästa medarbetare!Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Vi arbetar med kvantitativ modellering av stridsflygsystem och de modeller vi tar fram används typiskt i simuleringar av stridssituationer för att värdera stridseffekten hos olika koncept, plattformar och/eller vapensystem. En särskild utmaning består i att även kunna värdera ”system av system”, exempelvis effekten av samverkan mellan olika vapenslag i komplexa scenarier. Arbetet omfattar utveckling av egna simuleringsverktyg och modeller, integration av andras verktyg och modeller, samt implementering och kvalitetssäkring av tekniska lösningar. Vi arbetar idag med verktyg i C++, Python och Matlab, och du kommer att arbeta nära dina kollegor i mindre projektgrupper och bidra till tekniska diskussioner samt påverka utformningen av mjukvara och modellkoder. Våra modeller och verktyg används både internt på FOI och av andra myndigheter.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har civilingenjörs-/masterexamen inom datateknik/datavetenskap eller har motsvarande erfarenhet.
Du har erfarenhet av objektorienterad utveckling i flera olika språk, samt erfarenhet av såväl numeriska algoritmer och prestandaoptimering som användargränssnitt.
Du är van vid att skriva enhets- och integrationstester och har god metodkunskap när det gäller bygg-, utvecklings- och testsystem.
Du har även god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.För denna tjänst är det viktigt att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som trivs med att arbeta i grupp.
Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten.
Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig, samt att du är självgående när det behövs.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.Du kommer att ingå i enheten Mark- och sjösystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 29 januari!För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschefer Anders Lindström eller Anna Önehag. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på .Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Stockholm - Kista
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

IT | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola