Inaktiv platsannons

Junior utredare/analytiker - vikariat i Stockholm

Hyresgästföreningen söker efter en Junior utredare/analytiker - vikariat.

Om tjänsten

Är du nyexaminerad och vill du skaffa värdefull erfarenhet inför framtida samhällsorienterat utredningsarbete? Har du akademisk bakgrund med inriktning mot nationalekonomi, kvantitativa metoder, sociologi, statsvetenskap eller motsvarande? Drivs du av engagemang i samhällsfrågor?
Vi söker nu dig som vill bidra som junior utredare/analytiker i Hyresgästföreningens långsiktiga opinionsbildning, grundad i saklighet och evidens. Välkommen till oss!
Om uppdraget
Varje dag bidrar Hyresgästföreningen, dess förtroendevalda, anställda och medlemmar till att förbättra boendet för människor. Föreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse.
Tjänsten, som är ett vikariat på 8 månader med start runt 1 februari, är placerad i Analys- och utredningsgruppen på Hyresgästföreningens förbundskontor. Gruppen tar fram underlag och rapporter för Hyresgästföreningens bostadspolitiska påverkansarbete.
Uppdragen kommer att omfatta utredningsarbete, kunskapsinhämtning och kvantitativa analyser i anslutning till de rapporter som gruppen producerar. Exempel på uppgifter som ligger inom analys- och utredningsgruppens ansvarsområde är:

  • Skatteuttaget på bostadsmarknaden och skattebördans fördelning mellan de olika upplåtelseformerna
  • Upplåtelseformernas villkor
  • Bostadsmarknadens finansiering
  • Kommunernas markpolitik
  • Bidragssystemens utformning
  • Den sociala bostadspolitiken
  • Nya fenomen på bostadsmarknaden samt förslag på policyutveckling inom dessa fält
Utöver detta ingår att svara på remisser som inkommer till Hyresgästföreningen.
Din bakgrund
Du är nyutexaminerad och vill skaffa värdefull erfarenhet inför framtida samhällsorienterat utredningsarbete. Din akademiska bakgrund har inriktning mot nationalekonomi, kvantitativa metoder, sociologi, statsvetenskap eller motsvarande och du är bekväm med att söka och analysera information samt hantera statistiskt underlag.
Dina egenskaper
Du är en person som inger förtroende och ditt arbete präglas av noggrannhet. Du går in för det du gör och trivs med eget ansvar. Du är samtidigt en lagspelare som är nyfiken på nya idéer och arbetssätt för att utveckla dig själv, gruppen och organisationen i stort. Du är kommunikativ och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.
Att arbeta hos oss
Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått - allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp. Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt ; På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den.
Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anstä ; Hos oss är varje medarbetare viktig för hyresgästerna varje dag. Vid några tillfällen per år skapar vi extra energi och engagemang genom att arbeta tillsammans med samma arbetsuppgift oavsett vilken roll vi har till vardags. Då träffar eller ringer vi hyresgästerna och pratar om exempelvis tryggheten i kvarteret. På hyresgästfö kan du läsa mer.

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Martin Hofverberg, chef Analys- och utredningsgruppen, . Våra fackliga representanter är Josefin Moback, Saco, , och Berit Belgacem, Handels, .

Hyresgästföreningen finns över hela Sverige, i nio regioner runt om i landet och ett förbundskontor i Stockholm. Vi är cirka 9 000 förtroendevalda och 850 anställda som tillsammans arbetar för att du och dina grannar ska ha ett bra boende. Med en stark lokal närvaro i bostadsområdet är vi den naturliga mötesplatsen för boendefrågor. Tillsammans gör vi skillnad för dagens och morgondagens hyresgäster.

Publicerad den

08-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Säkerhet
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Stockholm | Säkerhet | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola