Inaktiv platsannons

Team leader Mekaniska system i Stockholm

... I denna roll har du ansvar för ett team bestående av åtta kvalificerade specialister inom mekaniska system. Mekanikteamet arbetar med fordonsombyggnadsprojekt,...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

I denna roll har du ansvar för ett team bestående av åtta kvalificerade specialister inom mekaniska system. Mekanikteamet arbetar med fordonsombyggnadsprojekt, haveriutredningar och utveckling av underhåll.

Har du en stabil teknisk kompetens som bas och har goda kommunikations- samt ledaregenskaper kommer du lyckas med uppdraget. Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten och du har förmågan och viljan att inspirera din grupp.
I rollen ingår att ha många kontaktytor både internt och extern varför du är bra på att samarbeta och kommunicera med olika målgrupper.

Utöver din arbetsledande roll inom teamet kommer du även att arbeta med egna teknikuppdrag och delta eller leda företagsövergripande projekt.

Din huvudsakliga placering kommer vara i Hammarbydepån. Du ingår i avdelningen Projects & Engineering och kommer samarbeta med många andra drivna kollegor, exempelvis systemförvaltare och projektledare.

Du kommer i din arbetsledande roll att:
ansvara för delegering och prioritering av teknikuppdrag inom teamet för att gruppens samlade resurser ska användas klokt.
vägleda medarbetare inom gruppen i deras dagliga arbete

Du kommer i din roll som teknikspecialist att:
identifiera, följa och analysera utfall av fordonsskador och felorsaker
ta fram felsöknings-, reparations- och förbättringsmetoder för felorsaker och återkommande fordonstekniska problem
ta fram tekniska lösningar och fordonsmodifieringar för att modernisera järnvägsfordons delsystem eller ersätta obsoleta system
agera produktions- och verkstadstekniskt stöd i frågor gällande mekanik
Ta fram av tekniska rapporter, business cases, kravspecifikationer, provplaner och riskanalyser.

Befogenheter:
Rollen inkluderar arbetsledning inom gruppen, men tills vidare inte formellt personalansvar som arbetsmiljöansvar och lönesättning. Det ansvaret ligger hos överordnad chef.

Kvalifikationer

Minst fem års arbetserfarenhet
Eftergymnasial ingenjörsexamen
Goda IT-kunskaper
Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har arbetat i en arbetsledande position eller har erfarenhet av projektledning.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.


Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Tech är ett av Sveriges största underhållsbolag och vi underhåller och utvecklar Stockholms tunnelbanans och pendeltågens fordon i våra nio depåer. Vi växer också med nya och utökade uppdrag. Från december 2021 underhåller vi även Mälartågs fordon med depå i Eskilstuna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-01-30
Referensnummer: C111363

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • rekrytering@mtr.se

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)