Inaktiv platsannons

Chief Cybersecurity Officer i Stockholm

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Hela samhället ställer om mot en fossilfri framtid. Vi vill leda utvecklingen i branschen genom att driva förändring och arbetar aktivt för att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Välkommen att följa med på vår resa!

Vill du arbeta med att balansera digital disruption med riskanalys och säkerhet i en mångårig, fin och traditionell verksamhet? Gillar du att jobba med innovativa säkerhetslösningar, långsiktiga mål och visa för dig själv och andra att det omöjliga faktiskt är möjligt, att balansera säkerhetsnivåer med strategiska affärsmål? Då kan det här vara ditt drömjobb.

Till OKQ8 säker vi nu en Chief Cybersecurity Officer (CISO) som kommer att vara övergripande ansvarig att leda informations- och IT-säkerhetsarbetet inom hela koncernen. Du kommer till en stor och komplex organisation som andas start-up med ambitioner om att digitalt omvandla den traditionella fysiska verksamheten till en omnikanalverksamhet, samt skapa en ny och modern IT-miljö där din expertis inom säkerhetsområdet kommer att vara ovärderlig. I rollen kommer du att arbeta både strategiskt och operativt i en verksamhet som utmärks av gemenskap och en passion för hållbar mobilitet.

Vårt övergripande mål är att röra oss från en säkerhetslösning med så lite proaktivt manuell hantering via dokument och policys som möjligt, och så mycket automatiserade lösningar utifrån en plattform (SaaS/SECaaS) som gör den manuella hanteringen reaktiv (enbart insatser när systemet alertar). Mot bakgrund av att data (om mobilitet, framtida drivmedel, hållbarhet etc) blir vår allra största asset, så kommer en modern plattformslösning inom säkerhet att vara en av de mest centrala initiativen för digitaliseringen av företaget. Så vill du vara med på resan att digitalisera och automatisera Skandinaviens största oljebolag genom att skapa innovativa och säkra digitala produkter och tjänster mot våra kunder? Vill du vara med och säkerställa att vi kontinuerligt uppdaterar våra säkerhetslösningar för en framtid där AI/machine learning, cloud, IoT, ecosystem med mera är självklarheter i våra digitala produkter och interna IT-lösningar. Vill du vara med och skapa vår nästa generations adaptiva säkerhetsvision inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? OKQ8s Digital Business & Members division genomgår nu en genomgripande transformation för att öka utvecklingstakten, höja kvaliteten och säkerheten i våra digitala produkter och tjänster, samt öka verksamhetsnyttan för våra kunder och användare. Har du dessutom erfarenhet av att vara ledare inom informations- och IT säkerhetsområdet, då kan rollen som Chief Cybersecurity Officer på OKQ8 vara tjänsten för dig!

Din roll

Som Chief Cybersecurity Officer (CISO) är ditt fokus att innovera, vidareutveckla och stärka informations- och IT-säkerheten inom OKQ8, och göra säkerhet till en integrerad del i OKQ8s vardag. Du ansvarar både för att utforma ett ledningssystem för informationssäkerhet och implementera en konsoliderad och modern IT-säkerhetsplattform som bidrar till att stärka vårt fortsatta förtroende och konkurrenskraft i en långt mer digitaliserad verksamhet. Du har en förmåga att kunna balansera säkerhetsnivå med affärsnytta för att vi ska kunna möta dagens och framtidens säkerhetsutmaningar bland annat genom säkerhetsintegrering i företags och produktstrategier, processer och teknikval.

Din avdelning har det övergripande strategiska och operativa ansvaret för följande huvudområden:

 • Ansvara för utveckling, implementering och efterlevnad av ledningssystem för informationssäkerhet, samt ge råd och stöd till hela företaget i frågor som rör OKQ8s arbete med informations- och it-säkerhet
 • Ansvara för att definiera och implementera en konsoliderad och modern säkerhetsplattform för effektiv återanvändning av säkerhetsrelaterade It-komponenter vid snabb och agil produktutveckling
 • Identifiera, initiera, leda och aktivt delta i initiativ för att förbättra säkerheten
 • Säkerställa implementering av säkerhetsrelaterade processer ex. incident och behörighetsprocesser
 • Ansvara för kravställning och eventuell revision av skyddsåtgärder hos externa leverantörer
 • Arbeta med utbildning och öka förståelsen/kunskapen inom informations- och IT-säkerhetsområdet inom hela företaget, samt leda koncernledningens informationssäkerhetsråd

I uppdraget ingår budgetansvar och personalansvar för ett antal medarbetare, ett antal olika specialistkonsulter samt externt upphandlade tjänster i olika form.

Som ledare är du visionär och innovativ, beslutsmässig och handlingskraftig och skapar förutsättningar för delaktighet samt tar ansvar för att det finns rätt kompetens på avdelningen utifrån verksamhetens behov. Du ger stöd till medarbetarna att prioritera och utforska nya kompetensområden, affärsmöjligheter och tekniker samt inspirerar till mod, kreativitet och ständiga förbättringar.

Du kommer att ha en hög grad av samarbete med chefer och medarbetare inom andra avdelningar både inom egna divisionen, i resten av verksamheten och med personal och kunder på våra stationer och depåer, samt ha externa samarbetskontakter.

Tjänsten är placerad på något av våra kontor i Stockholm eller Köpenhamn.

Kvalifikationer

Vi söker

Vi tror att du i grunden har en universitetsutbildning inom digital utveckling, IT, information management och säkerhet eller motsvarande, alternativt annan kompenserande erfarenhet inom ledarskap och digitalt informations- och IT-säkerhetsarbete. Vi säker dig som har en förmåga att rådgiva på managementnivå runt säkerhetsstrategier på kort och lång sikt men också omsätta dessa till tydliga och realiserbara lösningar i samklang med verksamhetens mål. Du är van att jobba som ledare över ett team i syfte att nå gemensamma målsättningar och du har arbetat i liknande roller tidigare och är senior med gedigen erfarenhet av både informations- och IT-säkerhetsområdet.

Som person är du driven, resultatfokuserad och lösningsorienterad och med en stor måtta grit, du håller energin uppe både i medgång och motgång. Ditt arbetssätt karaktäriseras av helhetstänkt och proaktivitet och du har förmåga att balansera att leda, delegera och motivera. Du besitter hög integritet, är kommunikativ och pedagogisk där du fångar behov och vinner verksamhetens och människors förtroende. Du är lyhörd för behov och förstår vikten av att uppnå balansen mellan affärsnytta och säkerhetsnivå. Du har också ett brinnande intresse för att följa trender inom informations- och it-säkerhetsområdet.

Det är fördelaktigt om du kan uppvisa certifieringar inom området informationssäkerhet som exempelvis CISM/CISSP, CISA samt att du har kunskap om och erfarenhet från vedertagna branschstandarder och ramverk såsom ISO 27000-serien, NIST CSF, CIS Controls etc. Vi ser även att du gärna har kunskap om agil utvecklingsmetodik, erfarenhet att arbeta med mjukvara/infrastruktur/plattform-as-a-service lösningar och arkitekturer samt ett stort intresse för hållbar omställning.

Vi söker dig som vill vara med och transformera OKQ8 in i en digital och hållbar framtid och som vill påverka hur vi jobbar imorgon. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför söker vi dig som sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet. OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.
**** Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, urvalsprocessen kommer att ske löpande under perioden så skicka in din ansökan så snart som möjligt. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterande chef Harri Ikeda Karjalainen , har du frågor om processen är du välkommen att kontakta Manager HR Business Partners Lea Mechaiekh

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Vi har riktigt bra förmåner
 • Tjänstepension och friskvårdsbidrag

 • Lunchbidrag som betalas ut med lönen

 • Fri läkarvård upp till högkostnadsskyddet

 • Möjlighet till ersättning vid föräldraledighet

 • Personalrabatt på våra stationer

 • 3 extra klämdagar varje år, utöver semester

 • Utbildningar via interna plattformar

 • Fler personalerbjudanden i förmånsportalen

Publicerad den

26-01-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb