Inaktiv platsannons

Elkonstruktör till Karlstad

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Vill du hjälpa våra kunder att utveckla smarta och robusta industrianläggningar med hjälp av framtidens tekniska lösningar?

Är du intresserad av såväl design av kontrollsystem och processapplikationer som idrifttagning?

Sweco strävar efter att vara nära sina kunder och söker nu dig som har erfarenhet inom området till kontoret i Karlstad.

Varför jobba hos oss?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats som gör att du ges möjlighet att kunna styra dina dagar, i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor.

Vi har en komplett kompetens för industriella projekt med samverkande projektering samt utformning av el- och automationssystem. Vi är verksamma inom flera branscher såsom papper & massa, gruvindustri, vatten & avlopp, kärnkraft, livs & läkemedel, kemiindustri, Olja & gas och tillverkningsindustri. 

Hos oss finns möjligheten att utvecklas både som specialist och projektledare!

Din framtida roll
Du kommer tillhöra ingenjörsteamet som jobbar med el- och automationsuppdrag mot våra uppdragsgivare i hela landet men med lokalt fokus, med bas i Karlstad.

Våra tjänster är efterfrågade och vi planerar att fortsätta vår positiva tillväxt!

Som elkonstruktör får du arbeta med den senaste tekniken i våra industrikunders projekt. Projekten varierar från enstaka el- och automationsprojekt till multidisciplinära. Projekten spänner över alla olika faser; från rådgivning, utredning, förstudie och förprojekt till detaljkonstruktion och genomförande.

I det dagliga arbetet kommer du att jobba med:

 • Utredningar, förstudier, förprojekt och genomförande projekt. Du kommer även att hantera idriftagningar.
 • Ställverkslösningar, motorstyrningar, skåpskonstruktion och dimensionering.
 • Kalkyler och tekniska beskrivningar.
 • Större och mer komplexa uppdrag, vilket innebär eget kund-, budget- och personalansvar i projekt.
 • Offertarbeten och arbeta löpande med kundrelationer.
 • Försäljning som teknikstöd och möten med kund och underleverantörer.

Dina erfarenheter

 • Akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Arbetslivserfarenhet från industriautomation i processindustrier såsom papper & massa, gruvor & mineralhantering, kemi, läkemedel eller livsmedel.
 • I rollen som elkonstruktör (och/eller delprojektledare) har du skaffat dig gedigna kunskaper inom bl.a. ställverkslösningar, motorstyrningar, skåpskonstruktion och beräkningar.
 • Du har arbetat med projektering, elkonstruktion, utcheckning och idrifttagning fram till färdig anläggning.
 • Du har arbetat med verktyg såsom AutoCad, ElproCad, Elmaster, Eplan, Sitebase eller Insyde.
 • Har du arbetat med elkraftsanläggningar ser vi detta som meriterande.

Den vi söker – är det du?
På Sweco strävar vi efter en öppenhet, samarbete och engagemang i hela verksamheten. Stort fokus kommer därför att läggas på att lära känna dig.

Vi värdesätter dig som är en nyfiken, målinriktad och engagerad lagbyggare som tar stort ansvar för ditt eget arbete och avdelningens gemensamma framgång. Du har förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt och känner ett stort ansvar för det du gör samtidigt som du har en god förståelse för kraven på måluppfyllelse och lönsamhet.

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Ansökan
Känner du igen dig och tycker att rollen verkar spännande?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök snarast då urval och intervjuer sker löpande.

Kontakt
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta:

Jan-Olov Sätherberg
Gruppchef El & Automation
Telefon: 073 098 42 93
Mail: jan-olov.satherberg@sweco.se

 

 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej