Inaktiv platsannons

Specialist, energi-/processingenjör till Norrköping / Linköping

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Det händer mycket inom energisektorn vilket resulterar i att våra tjänster efterfrågas i allt snabbare takt. Vi behöver därför bli fler och förstärker nu vårt kunniga team inom Energi & Process i Norrköping och Linköping.

Swecos energikonsulter erbjuder tjänster inom alla led av energiförsörjningskedjan. Målet är att hjälpa kunderna att utveckla en kostnadseffektiv och hållbar energiförsörjning.

Varför jobba hos oss?
Vi erbjuder dig, förutom möjligheten att delta i några av Nordens största samhällsprojekt i alla skeden, en enorm kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Då vi är etablerade i en rad europeiska länder erbjuder vi dig även möjligheten till internationella samarbeten. Hos oss ingår du i ett brett nätverk av engagerade kollegor bestående av professionella tekniker, specialister och ledare. För oss är erfarenhetsutbyte och att bygga goda samarbeten med våra kunder en naturlig del i vårt arbete.

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån – genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det också viktigt att ha roligt på jobbet!

Din framtida roll
Som process-/energiingenjör kommer du att ingå i gruppen Energi & Process. Vi arbetar med många typer av process- och energiprojekt på kraft-/värmeverk samt energiintensiva industrier. Gruppen är en del av enheten Heat & Power som består av ett 80-tal konsulter och vi är den ledande leverantören av konsulttjänster inom kraft- och värmemarknaden. Vi besitter expertis inom pann-, förbrännings-, bränsle- och fjärrvärmesystem, biogas, vätgas och CCS/CCU inom samtliga projektsteg. Hos oss finns utmärkta möjligheter för dig som vill bredda, fördjupa och dela med dig av din kompetens.

Energi-/processingenjör inom Heat & Power ansvarar exempelvis för att:

 • Arbeta med utredningar, förstudier, upphandlingar och projektering
 • Vara projektledare åt anläggningsägare eller leverantörer
 • Hjälpa våra kunder med optimeringar, dimensionering och analyser av anläggningar
 • Utveckla kundrelationer och sälja din och dina kollegors kunskap i uppdrag

Ha stora möjligheter att påverka framtiden. Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på en rad olika sätt till FN:s globala mål.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som:

 • Har en högskole – eller civilingenjör med inriktning mot energi-/processteknik
 • Har erfarenhet inom kraft- och värmeproduktion/distribution eller inom energiintensiv industri
 • Har drivkraften att vilja arbeta med relationsbyggande och förtroendeskapande processer
 • Behärskar det svenska språket både i tal och skrift och har även goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet och kompetens som konsult/beställare/entreprenör
 • God social kompetens med ett uppbyggt nätverk inom energi i Östergötland
 • Specialistkunskap inom ett eller flera av följande områden: pannor, gas, upphandling, fjärrvärme och fjärrkyla, energieffektivisering och projektledning

Vem är du?
Du är nyfiken, ansvarstagande, engagerad och vill vara med och skapa ett hållbart samhälle och energiproduktion. Som person vill vi att du är prestigelös och har förmågan att se möjligheter där andra ser svårigheter. Du gillar att vara en i teamet och gillar utveckling och att arbeta tillsammans med andra drivna kollegor. 

För att lyckas som konsult hos oss ska du vara kunnig inom ditt område, lyhörd och lösningsorienterad. Vi löser ofta utmaningar och kundönskemål genom tätt samarbete inom gruppen och i samverkan med andra grupper och divisioner inom Sweco-koncernen. Om du gillar prestigelöst samarbete i en inkluderande arbetsmiljö där kunden står i centrum så är sannolikheten stor att du kommer att trivas hos oss.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-02-15. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Publicerad den

04-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej