Inaktiv platsannons

FME – utvecklare till Stockholm

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt världsledande FME-team och arbeta i nära samarbete med Safe Software. Du kommer jobba inom ett eller flera av våra huvudsakliga kompetensområden; BIM – och informationssamordning, Systemutveckling samt GIS och geodata.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad och en arbetsgivare som har hållbarhet i fokus? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. 

Varför jobba hos oss? 

Ett av våra allra viktigaste fokusområden de närmaste åren är den ökade digitaliseringen och behovet av smarta och effektiva tekniska lösningar för utformningen av morgondagens hållbara städer och samhällen. Våra tjänster inom Digital Services är starkt efterfrågade på en snabbt växande marknad. Vårt syfte är att göra samhället smartare. 

Du kommer att representera ett starkt varumärke med en bred kund- och uppdragsportfölj. Våra kunder finns över hela Sverige och är inom både offentlig och privat sektor. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på långa samarbeten och goda relationer. Hos oss får alla också lov att skapa affärer. 

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Hos oss erbjuds du en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Sweco erbjuder utbildningar inom bland annat teknik och ledarskap.  

Att känna arbetsglädje och ha kul på jobbet är något vi värdesätter högt! 

Sweco är flexibelt gällande distansarbete och att vara på kontoret. I Stockholm sitter vi tillsammans på Swecos huvudkontor med fantastisk utsikt. Vi har stort utbyte mellan våra kompetensområden – både professionellt och socialt. 

Vill du veta mer om vilka vi är se vår film  

Din framtida roll 

Som FME-utvecklare kommer du exempelvis att: 

 • Utveckla FME tillämpningar inom geodata och BIM 
 • Utveckla kundrelationer, skapa och sälja in egna uppdrag 
 • Ha stora möjligheter att påverka framtiden
 • Tillsammans med dina kollegor och våra kunder bidrar vi varje dag på flera olika sätt till FN:s globala hållbarhetsmål

Du kommer jobba inom ett eller flera av våra huvudsakliga kompetensområden; BIM- och informationssamordning, Systemutveckling samt GIS och geodata. 

 • Inom GIS och geodata arbetar vi med informationsbearbetning och -samordning, utformar och utför rumsliga analyser eller arbetar med dataflöden och tillgängliggörande av geodata. Vidare arbetar vi med organisation- och verksamhetsutveckling eller IT-arkitektur kopplat till GIS och geodata. Vi är bevandrade i GIS-branschen och är experter på verktyg som ArcGIS, QGIS, FME Desktop och FME Server.
 • Inom BIM- och informationssamordning jobbar vi i bygg- och infrastrukturprojekt eller åt fastighetsförvaltare. Vi arbetar med allt från att designa och automatisera processer och IT-stöd för projektstyrning till CAD-/BIM-samordning och dokumenthantering. 
 • Inom Systemutveckling jobbar vi med många olika tekniker och ramverk. Vi jobbar med hela kedjan inom systemutveckling från förstudie och prototyp till utveckling i projekt och slutligen förvaltning. Vi får ofta jobba med olika typer av geografiska data och kommer i kontakt med relationsdatabaser med spatiala tillägg som PostGIS, Oracle Spatial eller SQL Server samt olika typer av kartservrar och GIS-programvaror som GeoServer, ArcGIS och FME Server.

Inom Digital Services arbetar vi både över och i gränslandet mellan våra kompetensområden. Du kan arbeta i uppdrag tillsammans med experter från andra kompetensområden eller i roller med kombinerad kompetens. 

Vem är du? 

Vi söker dig som: 

 • Har minst 2 års arbetserfarenhet av FME 
 • Vill jobba som konsult 
 • Är bra på att kommunicera och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift 
 • Vill sälja in och skapa dina egna uppdrag 
 • Är tekniskt skicklig och nyfiken på att lära dig ny teknik 
 • Blir nyfiken på ordet ”delningskultur” och gillar att dela med dig av dina kunskaper 

Det är inte ett krav, men bra om du har teknisk kompetens inom CAD- och BIM. 

Ansökan 

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-05-31. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Efter avslutad rekryteringsprocess återkopplar vi till samtliga sökande.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Kontakt

Anton Sandström, Gruppchef

anton.sandstrom@sweco.se

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Publicerad den

06-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej