Inaktiv platsannons

Verksamhetsutvecklare och projektledare till Örnsköldsvik

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Nu kan du bli en del av vårt team då vi söker fler drivna och positiva kollegor med kompetens inom verksamhetsutveckling och projektledning till Region Digital Management.

Du kommer få tillhöra en nationell region som erbjuder tjänster inom ledning och styrning, affärs- och verksamhetsutveckling, upphandlingsrådgivning inom IT samt informationssäkerhet och dataskydd. Ofta är IT eller digitalisering den röda tråden i våra uppdrag, men vi har även uppdrag utanför detta område, speciellt i Örnsköldsvik där vi har ett antal lokala kunder inom den tillverkande industrin.

Det är just dessa lokala kunder som vi ser ett stort behov hos just nu, och därför letar vi nya kollegor som är redo att ta ledande roller hos våra kunder.

Varför jobba hos oss?

Sweco är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och som konsult på Sweco gör du skillnad, då vi helt enkelt tror på den positiva kraften i människans nyfikenhet och möjligheterna i teknik och design.

Hos oss på Digital Management får du möjligheten att arbeta med glada och kompetenta kollegor. Uppdragen kan variera stort och i den mån det går kan du själv vara med och bestämma vad som passar dig. Vi satsar på kompetensutveckling av våra medarbetare och det finns stora interna utvecklingsmöjligheter hos oss!

I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet.

Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! 

Din framtida roll

Som konsult på Sweco är du med och formar framtidens smarta, hållbara och robusta samhällen tillsammans med våra kunder inom varierande och spännande verksamheter i både privat och offentlig sektor.

Uppdragen inom verksamhetsutveckling och projektledning har en stor variation och innefattar bland annat:

 • Projektledning inom inköp, teknik, kvalitet och ekonomi
 • Verksamhetsutveckling inom processer, arbetssätt och IT/digitalisering

I och med att Sweco också finns representerad över hela Sverige och även i andra länder innebär detta att du kommer etablera ett stort kontaktnät och få arbeta med experter inom olika discipliner.

Du kommer utgå från vårt kontor i Örnsköldsvik och arbeta med våra kunder som finns lokalt, regionalt och nationellt.  

Dina erfarenheter

Vi gillar en bredd av kompetenser, och vi tror att du gillar att driva förändringar med olika metoder för verksamhetsutveckling och projektledning, tillsammans med kunder och kollegor.

Vi tror att du har:

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande tjänst där du arbetat med hela eller delar av de områden som ligger inom verksamhetsutveckling och/eller projektledning
 • Har en relevant högskoleutbildning inom ex. teknik eller ekonomi
 • Ett starkt intresse av att förstå verksamheters behov och gillar att ha en ledande roll

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av konsultbranschen, antingen som intern eller extern konsult
 • Erfarenhet av ledande roller som ex. projektledare
 • Erfarenhet av arbete i eller mot offentlig sektor, energi och tillverkande industri
 • Erfarenhet av inköps-/upphandlingsarbete med komplexa kontrakt
 • Utbildning/certifiering inom området verksamhetsutveckling/arkitektur, förändringsledning samt projektledning.
 • Ett etablerat kontaktnät lokalt, regionalt eller nationellt

Vem är du?

Konsultrollen på Sweco är fri, och du kommer vara i gränslandet mellan kund och leverans så ser vi att du är affärsmässig, kommunikativ och relationsskapande.

Vi ser att du har ett inre driv och är lösningsfokuserad, och gärna arbetar i team men kan jobba självständigt där det behövs.

Det kommer läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper då nyfikenhet, ansvarstagande och engagemang är något som präglar din vardag som medarbetare på Sweco.

Du skriver och pratar obehindrat på svenska och engelska.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Under julledigheten kan det dock dröja med återkoppling och vi ber om överseende med det.

Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

09-11-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örnsköldsvik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej